«HJEEEEEEEEEELP......!!!!!! Vi står i fare for og måtte stenge anlegget snart og vi trenger DIN hjelp!»

Dette skriver Torsbustaden Alpinsenter på sin Facebook-side tirsdag formiddag. Det er nå en solid såle i anlegget på Skogn, men enkelte steder er det tynt med snø.

Alpinanlegget får låne snøkanonen som hoppgruppa eier og den har nærmest stått på døgnet rundt i det siste, men problemet er at de ikke får spredt snøen rundt i anlegget.

På grunn av sterk vind de siste dagene ble bakkene blankpolerte, og siden de i dag ventet mellom 250-300 elever fra Levanger ungdomsskole, måtte dugnadsgjengen frese og tråkke hele anlegget.

- Det var ikke forsvarlig å sende folk i anlegget på ski uten at vi gjorde noe med bakkene i går kveld. Temperaturen var for mild til at dette skulle gjøres, men vi var desverre nødt av hensyn til sikkerheten, skriver styret.

Slik ser det ut på enkelte steder i Torsbustaden nå. Foto: Privat

Må få fraktet snø

Siden det meldes kaldere vær uten nedbør fremover, vil Torsbustaden prøve å unngå å måtte stenge. De ber derfor om hjelp til å frakte snøen som ligger nede ved heisbua opp til Lundsbustaden. Til å gjøre dette etterlyser de noen med traktor og henger eller lastebil.

- Får vi fraktet en del snø som vi kan spre utover på de mest kritiske plassene så holder vi forhåpentligvis åpent til vi får natursnø, skriver de.

Torsbustaden ønsker kjøring onsdag 17. januar og fredag 19. januar klokken 09.00.

- Vi kan ikke love rikdom for hjelpa men vi kan love heiskort og et knakende godt miljø med masse hyggelige mennesker, skriver styret.

Nestleder i Skogn IL sin alpingruppe, Ida Bøhn, sier det hadde betydd mye for dem og alle som bruker anlegget dersom noen vil bidra med dugnadsinnsats.

- Vi er superhappy hvis noen vil hjelpe oss!, sier hun til Innherred.

Dersom noen vil hjelpe til, kan Torsbustaden kontaktes på Facebook eller ved å ringe Ove Morten på tlf: 91805109.