Og ikke bare favoritten fra Levanger. En gjeng helgådalinger har gitt landslagstreneren i hopp beskjed om at de stiller sin kompetanse til disposisjon for hele den norske skiflygingstroppen.

Når årets VM i skiflyging innledes i Oberstdorf fredag, sitter helgådalingene på tribunen klar til å trø til dersom hopperne skulle trenge det. Og gjengen fra Verdal, med Arne Falkfjell, Odd Helge Roksvåg og Håvard Elnes som primus motorer, har i så måte spesiell omtanke for nabokommunens Andreas Stjernen. Stjernen er en av de store favorittene i hele mesterskapet.

Til disposisjon

– I denne ekstremsporten er det meget viktig med støtte på alle nivå, poengterer Arne Falkfjell. I et notat til avisa Innherred skriver han følgende:

«Her er det seks helgådalinger, med Roksvåg og Elnes i spissen, samt et par vinnesbygger, kommer på banen, for ikke å si bakken. Alle har stor og viktig erfaring fra en rekke store skimesterskap som funksjonærer på forskjellige områder. Via landslagstrener Alexander Stöckl har de gitt beskjed om at de stiller sin kompetanse til disposisjon for hele troppen.»

Heini Klopfer

238 meter

Den første verdensrekorden i Oberstdorf ble ifølge Arne Falkfjell satt i 1950, den gang på 124 meter. Senere er bakken utbygd en rekke ganger, og sist i 2016. Den offisielle bakkerekorden er i dag på 238 meter.

– Den innehas av Andreas Stjernens navnebror og største konkurrent, Andreas Wellinger. Blir det ny bakkerekord? Hvem vet? Vi skal i hvert fall fly langt. Og ønsker Andreas Stjernen lykke til, understreker Arne Falkfjell overfor Innherred. Og skriver like godt under med «spent deltaker».