Polske Maciej Raniowski kom til Verdal foran 2016-sesongen og har imponert alle som har fulgt laget de siste to sesongene. Bortsett fra en retur til hjemlandet av familiære årsaker den første høstsesongen, har han vært et ubestridt førstevalg i Verdal, og var en viktig bidragsyter til både å sikre seg plass i den nye regionligaen og beholde plassen der i fjor.

Nå har han etter eget ønske terminert proffkontrakten han hadde i Verdal for å dra videre i jakt på nye utfordringer.

– Hvor vet jeg ikke helt, kanskje blir det 1. divisjon i Sverige, antyder han overfor Innherred.no.

Andrevalg i LFK ikke så aktuelt

Den ambisiøse målvakten har trent med Levanger i vinter, men blir neppe noe førstevalg der så lenge de har RBKs Julian Faye Lund på lån. Samtidig er Raniowski sannsynligvis litt for god til å være andrevalg i Levanger.

– Mitt eventyr i Verdal er over. Jeg ønsket meg tilbake til Verdal for ett år siden for å hjelpe alle i klubben, og det siste året har jeg hatt treninger med de yngre, jobbet på stadion og vært en del av et lag som har kjempet hardt på banen. Det har vært både gode og dårlige øyeblikk, men jeg vil takke alle for samarbeidet, skriver han i sin avskjedshilsen til Verdals fotballherrer.

Han nevner også nøkkelpersoner spesielt:

– Nils Petter Austad, takk for alt du har gjort som trener, du er en gladgutt

– Ole Einar Winnberg, det har vært en glede å ha deg som keepertrener

– Asle Austad, takk for alt du har fikset. Jobben du gjør i garderoben er strålende.

– Ståle Wekre, du en en fantastisk villmann

– Bjørn Åge Henriksen, du har gjort en god jobb med laget, og er alltid blid

– Hans Kristian Nordvoll, du er en stor kaptein og en viktig mann i garderoben

I tillegg takker han alle spillerne han har spilt med.

– Vi får se hva karrieren vil bringe videre, men jeg vil aldri glemme Verdal. Klubben er som en familie. Men jeg har enda høyere sportslge ambisjoner, forklarer Maciej Raniowski.

Verdal har tidligere i vinter sikret seg de siste årenes LFK-keeper Ola Rygg, som nok sørger for at kvaliteten på keeperplass opprettholdes hos de blå og hvite.