Simen Hegstad gikk fort og nådde målsetningen da Hovedlandsrennet i langrenn ble innledet i går.

–Jeg sa før start at jeg skulle være tilfreds dersom jeg klarte å gå inn til topp 20-plassering ettersom er best på de korteste distansene. Det gjør at jeg har større forhåpninger på sprinten enn jeg hadde på 7,5-kilometeren i dag. På sprinten har jeg forhåpninger om finaleplass dersom alt klaffer. Det må det dersom jeg skal være god nok til å bli blant de seks beste, sier åsbyggen til Innherred.

Simen Hegstad som er i ferd med å tilbakelegge en ny god sesong, ble som forventet beste nordtrønder i det han mente var veldig tøffe løyper. Simen kan fortelle at motbakkene jevnt over var både lengre og brattere enn de han stifter bekjentskap med i «vanlige» renn. Tiendeklassingen måtte derfor bruke hodet. Han prøvde å gå mest mulig jevn med tanke på å gå seg stiv.

Fulgte strategien

Simen fulgte strategien og fikk oppmuntrende sekunderinger gjennom hele løpet. 15-åringen forsto midtveis i løpet at det ville bli en bra plassering dersom han klarte å holde trykket helt inn. Det maktet den reflekterte tenåringen i det som er hans andre hovedlandsrenn. For ett år siden var Hegstad debutant i tilsvarende arrangement på Tolga. Der ble det fjerde og 15.plass.

–Jeg er fornøyd med at jeg er godt under minuttet bak vinneren i et så langt og krevende renn. Med en solid sprintinnsats på lørdag føler jeg at årets prestasjon er fullt på høyde med det jeg gjorde i fjor, sier Hegstad som er den eneste fra sin klubb som deltar i massemønstringen på Hadeland. Han er en del av en nordtrøndersk tropp som ikke fikk alt for mye å juble for på fredag.

Johan Kjeldsen Dahlen fra Ekne er en av de lokale løperne som deltar i Hovedlandsrennet.

Andre resultater

Andreas Une Aakerli fra Heimdal ble vinner av G16 7,5 km, der Simen Hegstad fra Aasguten kapret 18. plassen.

Andre lokal utøvere (vi tar forbehold om feil i listene vi har mottatt): 63) Johan Kjeldsen Dahlen, Ekne IL, 72) Trym Nergård Rønning, Skogn, 154) Aksel Rinnan Veske, Sp.kl. Nessegutten, 170) Petter Sagvold, Leirådal IL.

Gutter 15 år 5 km: 141) Marting Vehus Skjerve, Vinne skilag, 197) Iver Gjedrem Lund, Vinne skilag, 257) Olav Gjedrem Lund, Vinne skilag. Arthur Hartvedt Klavenes fra Runar ble vinner av denne klassen.

Vi fant ingen lokale deltakere på resultatlistene i jenteklassen.

Fortsetter i helga

Hovedlandsrennet for 15 - 16 åringene startet fredag med disse øvelsene, samt kombinert langrenn. Lørdag fortsetter rennet med sprint friteknikk for alle klasser. Søndag er det stafett 4 x 5 km for gutter og 4 x 3,75 km for jentene.

Det individuelle hopprennet skjer i Lønnberget hoppanlegg på Raufoss. Individuelle konkurranser skjer på lørdag, mens det er laghopp på søndag.