- Jeg skulle forsvare meg da vi var i bakkekamp, men så kom det noen for å ta bilde av oss, så da stakk jeg fram hodet mitt for å smile. Akkurat da fikk jeg hælen hennes rett i kinnet! Så det var nok bare min egen feil, sier Ryningen til Innherred.

Birgit Ryningen fra Trondheim judo kwai var en av de heldige (eller uheldige om du vil) som fikk prøve seg i kamp mot OL-medaljør Anaysi Hernandez fra Cuba. Når Innherred møter henne ser det ikke ut som kampen endte fullt så godt for trondheimjenta. Ryningen har nemlig fått seg en skikkelig blåveis på kinnet.

Var hun en tøff motstander?

- Ja, veldig. Hun er utrolig sterk og tight. Hun gjorde absolutt ingen tabber, så hver gang vi fikk framdrift i kampen var det fordi jeg gjorde en tabbe!, sier Ryningen.

Hvordan var det å møte henne?

- Det var kjempestas. Vi har jo hørt mye om det cubanske jentelandslaget, de er jo veldig kjent og har tøffe treningsregimer. Det å se hvordan hun trener og hvordan hun viser frem teknikkene, det er utrolig kult og veldig lærerrikt!

Anaysi Hernandez hadde med seg det kubanske flagget fra OL.

90 deltakere

Anaysi Hernandez kommer opprinnelig fra Cuba, men bor i dag i Italia. I 2004 representerte hun hjemlandet sitt under sommer-OL i Athen, hvor hun ble utslått i første runde. Under sommer-OL i Beijing i 2008 tok hun sølvmedalje.

I helgen var første gang Hernandez besøkte Norge. Det var gjennom judoutøver Wellington Martins fra Lier judoklubb, at Tore Brenne og de andre trenerne i Levanger judoklubb klarte å sikre seg henne som trener denne helgen.

- Vi har vel ikke hatt besøk av en så god utøver i Norge på mange år, så det er veldig stas at hun har tatt turen hit til Levanger. Det er tydelig at det er stor interesse for det også, når det er såpass mange som møtte opp, sier Brenne.

Kunstneren Femke Blankers hadde laget en meget spesiell gave til Anaysi Hernandez.

Nærmere 90 personer fra ti ulike klubber deltok da treningssamling gikk av stabelen i Eiendomsmegler1-hallen.

- Det er 30 deltakere fra vår egen klubb. I tillegg er det personer fra Mo i Rana, Ålesund, Lier, og også en fra Latvia. Det er cirka halvt om halvt med jenter og gutter, og deltakerne er mellom 9 og 52 år, sier Brenne.

Hva trener dere på?

- Det er mye som går på basisferdigheter, men Anaysi lærer det på en helt annen måte enn før. Det er både enklere og mer effektivt. Jeg blir nesten litt irritert over at jeg ikke har tenkt på det selv, sier Brenne.

Til Verdal for å tippe lotto

Hernandez er ikke så god i engelsk, da hun til vanlig snakker italiensk og spansk, men hun fikk god hjelp fra et par andre trenere til å være tolk under arrangementet.

- Jeg føler meg veldig velkommen og hjemme her, sier Hernandez til Innherred etter endt trening lørdag.

Anaysi Hernandez måtte kjøle ned føttene i snøen etter judokampene.

OL-medaljøren var veldig imponert over nivået på deltakerne.

- Klubben har et veldig bra nivå, og det er artig å trene dem. De som er små kommer til å gjøre det veldig godt i junior- og seniorklassen etter hvert. Dette er nok ikke siste gang jeg besøker Norge. Jeg vil gjerne komme tilbake hit, de har tatt meg veldig godt imot, sier hun.

Hvilke andre planer har du under besøket i Levanger?

- Akkurat nå skal vi kjør til Verdal, for de sa at det var observert rein der. Det må jeg prøve å få med meg. Og mens jeg er i Verdal så skal jeg tippe lotto. Hvis jeg vinner skal jeg gi en stor sum til denne klubben, sier hun og ler.