Levanger FK reiste med en skadeskutt tropp til kampen mot Bryne søndag. Og til tross for en oppløftende start av gjestene, ble man hardt straffet da vertene giret opp tempoet.

Etter 17 minutter tok Bryne ledelsen på et langskudd fra Oddbjørn Skartun, som glapp under hanskene på keeper Ola Rygg. Ti minutter senere kunne keeperen imidlertid lite gjøre, da Sabri Khattab økte med en praktfull avslutning fra 20 meter.

Reduserte på frispark

Hjemmelaget dominerte, men Levanger tilkjempet seg et frispark da 32 minutter var spilt. Kaj Leo I Bartalsstovu fikk tillit fra start, og betalte tilbake med å bøye frisparket rundt muren og i hjørnet bak en sjanseløs Anders Kristiansen. Inn mot pause ble kampen mer jevnspilt, uten at de helt store sjansene dukket opp.

2. omgangen startet som den første sluttet. Men i stedet for at Levanger kom à jour med vertene, økte rødtrøyene ledelsen da klokka bikket timen. En duell mellom Skartun og Tom Erik Nordberg gjorde at førstnevnte kunne spille fri Viljar Vevatne foran mål. Han fikk en enkel oppgave med å bredside inn 3-1, til store protester fra LFK-leiren som ville ha et frispark i forkant.

Under streken

LFK prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men hjemmelaget var solide i sitt forsvarsspill og effektive da de først bestemte seg for å gå fremover. 11 minutter før slutt rev Skartun seg igjen fri inne i straffefeltet og slo knallhardt inn foran mål. Per Verner Rønning strakk ut en fot, noe som resulterte i at ballen gikk i eget nett.

Med 4-1 tok Bryne et godt steg ut av nedrykksstriden, mens Levanger nå befinner seg under streken med sine 12 poeng, ett poeng bak Åsane som innehar 12. plassen etter kveldens runde.

Opp på 11. plass

For Vegard Voll, Even Barli og Kim Ove Riksvold ble det imidlertid en god dag på jobben. Ranheim slo tabelljumbo Nest-Sotra 3-0 hjemme etter scoringer av Robert Stene, Mads Reginiussen og Jo Sondre Aas.

Voll startet kampen på midtbanen for Ranheim, mens Barli tok sin vante plass mellom stengene. Riksvold ble ubenyttet reserve for Ranheim, som klatret opp til 11. plass med 14 poeng. Neste søndag møtes nettopp Levanger og Ranheim på Moan til dyst, i det som blir en viktig kamp om å kapre verdifulle poeng før fotballferien tar til i starten av juli.