- Det var på tide. Jonas får for lite oppmerksomhet, er det første Ingebrigtsen sier da Innherred ringer for å skrive en artikkel om verdalingen.

Jonas Svensson har med tid og stunder blitt en av de aller viktigste spillerne på Rosenborg-laget. Sammen med målvakt André Hansen har Svensson spilt samtlige minutter for RBK i eliteserien så langt i år (1170 minutter på 13 kamper), og på VG-børsen – til den grad man skal bruke den som målestokk – ligger Svensson på en 9. plass blant alle spillerne i eliteserien. På Twitter er det flere og flere som tar til orde for at Svensson bør inn på det norske A-landslaget – blant annet Svenssons tidligere lagkamerat Mix Diskerud.

 - Er god nok

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen svarer slik på spørsmål om Svensson er god nok for det norske landslaget per dags dato:

- Ja, det er han. På sidebackene er det tøff konkurranse, men om det er Høgli, Omar Elabdellaoui eller Jonas som spiller tror jeg ikke spiller noen rolle. Jonas er fullt på høyde med de andre. Men det er alltid enklere å ta ut de som har vært der over tid. Men for Jonas sin del så vet vi at han har blitt lagt merke til. For Jonas handler det om å fortsette som han gjør, så tror jeg han får muligheten, svarer Ingebrigtsen.

Svensson selv håper landslagstrener Per-Mathias Høgmo følger med på RBK-kampene, og tror ikke han gjør seg bort dersom han blir tatt ut på landslaget.

- Driter meg ikke ut

- Jeg er ganske sikker på at jeg holder nivået og ikke driter meg ut hvis jeg jeg hadde blitt tatt ut. Jeg har spilt med de fleste der. Men høyrebacken er faktisk en av de best besatte posisjonene på landslaget for øyeblikket. Så det er tøff konkurranse, men jeg håper at Høgmo ser det vi holder på med i Rosenborg nå, og det regner jeg med at han gjør. Jeg har fått en bra link med Pål (André Helland) som spiller på høyresiden der. Hvis jeg fortsetter på det sporet jeg er og tar flere steg, så håper jeg at det skjer. Det er et solid mål for meg, og det hadde vært sinnsykt kult. Alle vil jo spille på landslaget. Det handler om å levere stabilt over tid, så skal det bli vanskelig å utelate meg, sier Svensson.

- Det er nye EM-kvalifiseringskamper til høsten. Tror du det er mulig å bli med i dem?

- Ja, det er selvfølgelig mulig. Det er en del av oss i Rosenborg som er tatt ut, og hvis vi fortsetter sånn blir det nok flere. Jeg har det som et mål, men det er langt unna at jeg forventer det. Det er en del kamper som skal spilles, og hvis jeg ikke fortsetter å prestere blir jeg i alle fall ikke med. Jeg spiller for Rosenborg og har fokus der, så får landslaget eventuelt komme som et resultat av det jeg gjør i Rosenborg, svarer Svensson.

Trives på backen

Etter sesongslutt i fjor tok Svensson det endelige valget om å hovedsakelig satse som høyreback. Det mener Ingebrigtsen var fornuftig.

- Jeg synes det var et riktig valg. Jonas er god som indreløper og kan spille det, men jeg tror Jonas kan bli en landslagsback. Han har alle forutsetninger for å fortsette utviklingen på høyrebacken. Han har funnet plassen sin, sier RBK-treneren, som mener Svensson er en av de aller best trente spillerne i eliteserien.

Muligheten for å spille seg inn på landslaget var noe 22-åringen fra Verdal hadde med i vurderingene da han bestemte seg for å satse som høyreback, og nå føler han seg mer bekvem på høyrebacken enn på midtbanen.

- Jeg tror det var et smart valg. Jeg har ikke savnet det å spille på midtbanen et eneste sekund, forteller Svensson.

- Det er der jeg føler jeg får utnyttet kvalitetene mine best, sier han.

Håper på gull

Verdalingen debuterte på Rosenborg i 2010, og jubilerte nylig for 150 offisielle kamper for klubben, men han har ennå ikke vunnet en tittel med RBK. Det håper han å endre på i år.

- Ja, jeg går og føler på at det er i år det skjer. Nå er vi i kvartfinalen i cupen, og det er alltid et mål. Det er stort med cupfinale. Men Tippeligaen er hovedfokuset, og der har vi gitt oss selv et godt utgangspunkt, sier Svensson.

- Ting ser veldig bra ut, men det er altfor tidlig å begynne å snakke om gull og alt det der, for vi er ikke halvspilt ennå. Men vi har vært veldig bra til nå. Så det er klart at det blir vanskelig å stoppe oss hvis vi fortsetter slik, smiler Svensson.

Onsdag kveld spilte han samtlige 90 minutter da Rosenborg vant 7-1 mot Tromsdalen i åttendelsfinalen i cupen. Lørdag spiller Rosenborg seriekamp mot Molde på Lerkendal.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tror Svensson blir tatt ut på landslaget hvis han fortsetter i samme spor som nå.