Denne uka arrangeres det Tine fotballskole over hele landet, deriblant også i Vuku. Torsdagens regnvær la ingen demper på innsatsen blant guttene og jentene der, særlig ikke med et sunt og godt matmåltid å se fram til midt på dagen.

– Det er artig med fotballskole selv om det regner, og det er godt å komme inn en tur og spise i mellom, fastslår Oliver Flyum Holmli og Pål Sellæg.

De er to av til sammen 154 deltakere på fotballskolen i Vuku, et deltakerantall primus motor Jonas Tanem er strålende fornøyd med.

– Det er fantastisk. Vi har spillere her fra alle klubbene omkring, og de står på som bare det. Etter at de har spist så må vi bare få dem igang igjen, før de blir kalde, sier Tanem.

Svensson fikk ikke komme

Han berømmer samtidig de fire kjøkkenhjelpene som smurte mat til alle sammen, og takker velvillige samarbeidspartnere som har sponset brød og andre ting.

Fotballskolen hadde håpet å få Jonas Svensson på besøk også i år, men selv om RBK-spilleren selv var ivrig, fikk han rett og slett ikke lov av sponsorårsaker. Noe dårlig plaster på såret ble det imidlertid ikke, idet Vukus egen eks-fotballproff Jon Olav Hjelde kom innom og fortalte om sin veg til toppen.

– Jon Olav er jo et kjempeeksempel overfor alle de unge fotballspillerne vi har samlet her. Han var ikke det største talentet i utgangspunktet, og ble ikke hentet til Rosenborg før han var 21 år gammel. Han ga deltakerne god lærdom i at ingenting kommer av seg selv, samtidig som det er mulig for alle å nå langt, forklarer Jonas Tanem.

Trøye-vinnere

Jonas Svensson har likevel signert ei fotballtrøye, som blir trukket ut på slutten av fotballskolen blant deltakerne som har fremstått som de beste forbildene i løpet av de tre dagene.

Jon Olav Hjelde ga også bort ei Nottingham Forest-trøye med personlig hilsen. Den skulle 12 år gamle Maren Elise Elnes Hårberg bli den heldige vinner av. Både den og noen andre mindre premier som matbokser og en termos ble trukket ut under torsdagens lunsj.

– Kult, kanskje skal jeg henge den opp på rommet mitt. Jeg tror det, sier 12-åringen rett etter trekningen. Hun har ikke opplevd å se Jon Olav Hjelde som aktiv i profftiden, men vet godt hvem han er og syntes foredraget hans var interessant.