Etter folkefesten og den strålende kampen mot Steinkjer for en uke siden, kom verdalsspillerne skikkelig ned på jorda mot Åfjord sist lørdag. Ekstra tung ble opplevelsen for Erik Olsen, som kunne reddet dagen da Verdal fikk straffespark like før slutt. Bommen ble dyrebar, idet hjemmelaget utliknet på overtid og tok sitt første poeng i år.

– Klart, det sitter litt ekstra i bakhodet når man får en slik mulighet. Men det er vel større spillere enn jeg som har bommet på avgjørende straffespark, konkluderer Olsen.

Overrasket dobbelt

Med poengtapet litt på avstand synes han ikke det bør overskygge den gode vårsesongen Verdal tross alt har hatt.

– Med seier mot Byåsen2 kan vi ta ferie med godt hevet hode, fastslår han.

Det samme mener trener Jann Rindsem. Han fremhever nok en gang at laget i hans øyne har overrasket dobbelt denne våren. Ikke bare har de levert prestasjoner og resultater langt over forventningene før sesongen. De har også gjort det til tross for en av de verste skadeperiodene i nyere tid.

– Dessuten er det rutinen som har vært borte, påpeker treneren.

Mot Åfjord var også keeper Peter Rusina, omskolert midtstopper Petter Dragsten og Adrian Møgster ute. De to første er tilbake mot Byåsen2, mens Elias Mckellar må sone karantene.

– Mot Åfjord hadde vi bare 13 spilleklare med oss utover. Det er lite. Sånn kan vi ikke ha det utover høsten, så vi må gjøre en opptelling i sommer, sier Jann Rindsem.

Hvis et par av de langtidsskadde spillerne blir klare til høstsesongen, har han de han trenger. Hvis ikke kan Verdal bli nødt til å dra på utkikk etter nye spillere. Treneren håper samtidig at midtstopper Edo Colic blir i Verdal ut året.

Forventer tøff kamp

Først venter imidlertid Byåsen-rekruttene. For Rindsem blir det viktig å ta frem alle de gode bildene, og se de tre kampene sist uke i sammenheng.

– Vi fikk omtrent som fortjent, og prestasjonen mot Åfjord har bare gjort oss enda mer sulten på en skikkelig god avslutning på vårsesongen, sier Rindsem. Han forventer seg imidlertid en tøff batalje mot Byåsen2, som nok tidvis nesten har stilt bedre enn førstelaget i divisjonen over denne sesongen.

– Hva de kommer med, gjenstår å se, men de er et lag som slipper inn få mål. Vi må være topp skjerpet, og det skal vi være, lover Verdal-trener Jann Rindsem.

Og skulle Verdal få straffespark, er det ingen tvil om hvem som går frem til 11-meteren. Erik Olsen tar ansvar.

– Absolutt. Jeg har like god tro hver gang. Bommen er glemt, lover han.