- Jeg håper vi får se en artig fotballkamp, men jeg tror ikke det blir sambafotball fra start av. Det blir nok et lokaloppgjør med gnist og tæl. Og så er det to lag som har tenkt å skrape sammen mest mulig poeng. Så det blir nok både et fysisk element og ganske tett og jevnt i utgangspunktet, spår den ferske Ranheim-treneren Ola By Rise foran søndagens kamp mellom Ranheim og Levanger.

Foran oppgjøret skiller det to poeng mellom lagene. Levanger FK ligger under nedrykksstreken med sine 12 poeng på årets første 13 kamper. Ranheim ligger på 11. plass med sine 14 poeng, og står foreløpig med begge beina godt plantet i nedrykksstriden.

- Ståa hos oss er all right. Nå har vi fått to seiere på rad og tatt poeng i de tre siste kampene. Og det er klart selvtillit og det å få gode opplevelser har mye å si i fotball, sier By Rise, som håper og tror at Ranheim har alle spillerne tilgjengelige til søndagens lokaloppgjør.

- Brukbar kontroll på LFK

By Rise har bare vært hovedtrener for Ranheim i én kamp, da de vant 3-0 hjemme mot Nest-Sotra forrige helg. Han ønsker ikke å si så mye konkret om hva Ranheim skal fokusere på i søndagens kamp mot LFK.

- Det håper jeg vi kan vise på banen. Fotball er todelt, og man skal både forsvare seg og angripe. Jeg har ikke vært så lenge i ligaen og laget, og vil bruke tiden til å bli kjent med spillerne. Vi har blitt godt kjent på den korte tiden, og det handler mye om å ha oppmerksomhet på oss selv. Men så har vi alltid et blikk på motstanderne, og jeg tror vi har brukbar kontroll på det LFK har, sier den tidligere landslagskeeperen, som synes Levanger har fått litt dårlig betalt så langt i år.

- De har hatt en periode med litt stang ut og hvor man opplever at alle små og store ting går imot. Slik er fotballens vesen. Vi i Ranheim har vært i den situasjonen tidligere, men jeg opplever at vi nå har snudd den. Men det varer bare i én kamp, så vi må vise det hele veien, sier By Rise.

14 spillere

For Levanger FK sin del er skadesituasjonen uforandret fra forrige serierunde da laget tapte 4-1 borte mot Bryne.

– Vi stiller med uforandret tropp fra sist kamp. Vi har 14 disponible spillere. Skader og sykdom preger fortsatt stallen, rapporterer LFK-trener Andreas Holmberg.

Lars Emil Flakk og Vegard Braaten er blant spillerne som er ute med skade for øyeblikket. Dermed har Holmberg få erstattere ved eventuelle skader, spesielt i forsvar og angrep.

– Jeg skulle gjerne hatt tilbake alle spillerne på trening slik at vi får en best mulig treningshverdag. Men vi får heller fokusere på de vi har og den jobben som venter mot Ranheim på søndag, sier Holmberg, og innrømmer at lokaloppgjøret blir en vanskelig oppgave.

– Ranheim er et godt lag og de er inne i en god periode. Denne kampen blir like tøff som mot alle andre lag i serien.

- Trenerbyttet frigjorde energi

En av dem som kommer for å gjøre poengfangsten vanskelig for hjemmelaget er tidligere LFK-spiller Vegard Voll.

– Jeg ser fram til å møte gamle lagkamerater, trenere og selvsagt pappa (Sturla. LFK-trener. Red.anm.). Vi har satt oss et delmål og det er å vinne kampene før sommeren og gå inn i ferien med en god følelse, sier 33-åringen fra Levanger.

Etter en blytung seriestart er både laget og midtbaneterrieren nå tilbake i godt, gammelt slag.

– Trenerbyttet har frigjort mye energi. Vi hadde gått oss inn i en blindgate og jeg tror det var bra for alle at det et skifte. Nå har vi gjort noen grep og fokusert blant annet mye på humør og spill på trening, og det har fungert veldig bra.

Fortjener plasseringen

Holmberg lar seg ikke affisere at de siste tre tapene og tabellsituasjonen som tredje nederste lag i 1. divisjon.

– Vi ligger der vi ligger fordi vi fortjener det. Men det er en jevn serie og det er heller ikke mange poeng opp til kvalikplass for spill i Tippeligaen. Vi fokuserer ikke på tabellen men om å gjøre vårt beste i hver kamp, sier svensken.

Søndagens kamp starter klokken 18.00.