Det nye er at selve live-sendingen er i to akter, istedet for tre. I pausen og etter kamp er vi direkte inne fra Moan med kommentarer og reaksjoner. Ivar Arnljot Sandvik er dagens hovedgjest. Han er nå daglig leder i Ranheim toppfotball, etter en lang spillerkarriere i Fram Skatval, RBK, Stjørdals-Blink, Strømsgodset, Haugesund og ikke minst dagens to motstandere, Levanger og Ranheim.

Det blir også sending før kampen, ala det vi har hatt tidligere, men denne sendingen er spilt inn på forhånd. Det gjør at vi kan sende den kvarteret før kamp slik at den går mer rett over i kampstart. Tidligere har vi av rettighetsårsaker måttet avslutte forhåndssendingen en halv time før kampstart.

Gå inn på våre nettsider fra 17.45 og få med deg oppkjøringen til oppgjøret mellom Levanger og Ranheim. Sendingen skal etter planen komme ut her (linken vil virke fra kvart på seks).

Skadeplaget hjemmelag

Levanger stiller for øvrig med uforandret tropp fra sist serierunde, da de tapte 1-4 borte mot Bryne.

– Vi har 14 disponible spillere. Skader og sykdom preger fortsatt stallen, rapporterer LFK-trener Andreas Holmberg.

Lars Emil Flakk og Vegard Braaten er blant spillerne som er ute med skade for øyeblikket. Dermed har Holmberg få erstattere ved eventuelle skader, spesielt i forsvar og angrep.

– Jeg skulle gjerne hatt tilbake alle spillerne på trening slik at vi får en best mulig treningshverdag. Men vi får heller fokusere på de vi har og den jobben som venter mot Ranheim på søndag, sier Holmberg, og innrømmer at lokaloppgjøret blir en vanskelig oppgave.

– Ranheim er et godt lag og de er inne i en god periode. Denne kampen blir like tøff som mot alle andre lag i serien.

Voll gleder seg

En av dem som kommer for å gjøre poengfangsten vanskelig for hjemmelaget er tidligere LFK-spiller Vegard Voll.

– Jeg ser fram til å møte gamle lagkamerater, trenere og selvsagt pappa (Sturla. LFK-trener, red.anm.). Vi har satt oss et delmål og det er å vinne kampene før sommeren og gå inn i ferien med en god følelse, sier 33-åringen fra Levanger.

Etter en blytung seriestart er både laget og midtbaneterrieren nå tilbake i godt, gammelt slag. Mye takket være Ola By Rise som har overtatt som hovedtrener etter Trond Nordsteien.

– Trenerbyttet har frigjort mye energi. Vi hadde gått oss inn i en blindgate og jeg tror det var bra for alle at det et skifte. Nå har vi gjort noen grep og fokusert blant annet mye på humør og spill på trening, og det har fungert veldig bra.

Bortelag i form

Ranheim kommer til Moan med sju poeng på de siste tre kampene mens LFK har tre strake tap.

– Det kan være vanskelig å finne tilbake flyten når man har gått på noen smeller og tvilen begynner å bre seg i laget. Det erfarte vi i vår og nå er det LFK som har en tung periode. Når de samtidig scorer flere mål bak egen keeper enn i motstanderens mål, blir det ekstra vanskelig, fleiper Voll, og sikter til kameraten Per Verner Rønnings selvmål i kampen mot Bryne.

Holmberg lar seg ikke affisere at de siste tre tapene og tabellsituasjonen som tredje nederste lag i 1. divisjon.

– Vi ligger der vi ligger fordi vi fortjener det. Men det er en jevn serie og det er heller ikke mange poeng opp til kvalikplass for spill i Tippeligaen. Vi fokuserer ikke på tabellen men om å gjøre vårt beste i hver kamp, sier svensken.

Siste kamp før ferien er skjebnekampen borte mot Nest-Sotra neste søndag. Deretter tar de tre ukers sommerpause.