– Var det du som kom rennende inn i meg på slutten der, jeg holdt på å knekke nakken, spør Vegard Voll og sparker sin motspiller i ræva utenfor banen etter kampen.

– Hæ, hva tenker du på? Det var kanskje en situasjon der, men jeg så ikke at du kom i så fall, svarer Rønning.

Burde vannet

Sparket var imidlertid av den relativt vennligsinnede sorten, og oppgjøret mellom de to trønderske rivalene i 1. divisjon ble heller aldri veldig intenst.

– Dommeren la lista så lavt i starten at det aldri ble rom for det. Det var frispark for alt utpå der, sier Voll, som dessuten mener banen på Moan må ta en del av skylda for at kampen ble lite velspilt og heller ikke veldig tøff rent spillemessig.

– Den er knusktørr, og skulle vært vannet. Men vi vet hva som venter oss, og klarer ikke å få til det spillet vi ønsker, sier midtbanespilleren.

Holder følge

Ranheim fikk riktignok en drømmestart da Robert Stene kombinerte fint med Kristian Rømo Skille allerede før to minutter var spilt, og sendte i vei et vakkert skudd til venstre for LFK-keeper Ola Rygg. Ranheim var det førende laget i første omgang, og særlig slet Levanger på høyresiden i forsvaret. Levanger satte ikke Ranheim-keeper Even Barli på de store prøvene, men var i nærheten på et par dødballer. Nettopp en dødball ble ikke uventet også det som sendte Levanger tilbake i kampen. Ørjan Hopen la en flott corner tidlig i andre omgang på hodet til Benjamin Stokke på bakre stolpe. Han viderebefordret ballen i nettmaskene. Det snudde kampbildet, og Levanger var det førende laget de neste 35 minuttene, uten å klare å sette inn et ledermål.

– Vi vil jo alltid ta tre poeng på Moan, men vi kan ikke være altfor misfornøyd med det ene. Det betyr i hvert fall at Ranheim ikke stikker i fra oss, sier Stokke.

Redd for gule kort

Han var også litt lei seg for at dommeren ikke tillot litt tøffere spill fra starten av.

– Det ble veldig mange frispark, og lite flyt i spillet. Samtidig blir man veldig redd for å pådra seg gule kort når det er sånn. Med de karantenereglene som er i Norge, så er det kort veg til man må stå over, påpeker Stokke.

Med dagens poengdeling er LFK fortsatt to poeng bak Ranheim, som ligger på plassen rett over nedrykksstreken. En kamp gjenstår før ferien, mot Nest-Sotra på bortebane. Den akter LFK og Stokke å vinne.

– Vi skal vinne den. Da kan vi gå høsten i møte med god tro.

Nordberg ute

Vårsesongens siste kamp spilles nok uten Tom Erik Nordberg, som gikk av med skade midt i andre omgang. Noe langvarig tror han riktignok ikke at det er.

– Det kjennes ut som en helt ordinær overtråkk. Da er jeg ute i et par-tre uker, og er klar igjen til høstsesongen, sier Tom Erik Nordberg. Han synes ett poeng var ganske fortjent, selv om LFK kunne avgjort kampen i andre omgang.

– Lagene har hver sin omgang. Vi har momentumet i andre omgang helt til det er fem minutter igjen. På slutten har Ranheim noen store sjanser, så alt i alt er det kanskje greit nok, oppsummerer han.

Aller nærmest for bortelaget var Mads Reginiussen, som med et brassespark satte LFK-keeper Ola Rygg på en solid prøve, men LFK-keeperen var oppmerksom og reddet den harde avslutningen.

Vi fulgte kampen live med studiosending og tekst-live.

Småpene 1.232 tilskuere hadde funnet vegen til Moan i finværet søndag kveld.