Forrige uke var Emma Olafsen Aunet og Ragna Monasdotter Rosenlund på besøk hos landets desidert beste håndballklubb på kvinnesiden. Jentene på 12-årslaget til Skogn var fullt opptatt med trening sammen med 400 andre jenter, stort sett fra østlandsrområdet.

– Programmet var tett hele uka. Det startet med informasjon og ei treningsøkt på 1,5 time mandag, og deretter bli-kjent-fest, forteller Mona Reitan Rosenlund.

Lærte av stjernene

Tirsdag, onsdag og torsdag var det to treningsøkter, og innimellom fikk deltakerne både dra på badeland, kino og feire sankthans. Fredag var det i tillegg til treningen et foredrag om skadeforebygging.

– Larvik-jentene stilte som trenere, og Emma og Ragna fikk opplæring av både Karoline Dyhre Breivang, Nora og Thea Mørk, Sanna Solberg, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin, sier Rosenlund.

Skudd-bevisstgjøring

På håndballskolen var det sterkt fokus på det å være en god lagspiller og en god venn. Anja Hammerseng-Edin utfordret jentene til å fortelle til andre om noe av det de hadde lært på håndballskolen. Emma og Ragna synes tipset de fikk om skudd kan være nyttig for flere.

– Vurder alle skudd du skyter på mål fra en til ti, uavhengig av om det blir mål eller ikke. Et dårlig skudd til karakteren 2 kan ende i mål, mens et kjempeskudd til 9 kan være en fantastisk redning. På den måten kan du mentalt trene på å levere så perfekte skudd som mulig, forklarer de.

Vil tilbake

Selv om det var en krevende uke, både mentalt og fysisk, vil jentene gjerne tilbake neste år.

– Da vil de gjerne ha med seg flere fra Skogn-laget sitt, og overnatte sammen med andre deltakere på skolen. Denne første gangen lå de over til Emmas mormor, som holdt orden på tid, klær, mat og søvn.