- Formålet med turen er å få en trivelig cup. Det er første turneringen vi reiser på og det er mye som skjer. Også skal vi ha det artig på fotballbanen, sier Skogn-lagets trener Knut Skjesol, som ikke nødvendigvis synes det å vinne kampene på Storsjöcupen er det aller viktigste.

- Det er godt med seier, men det viktigste er å ha det trivelig og få en god opplevelse både på og utenfor banen, sier han.

Derfor prøver laget både å få til sosiale sammenkomster utenom kampene, og fordele spilletiden slik at alle får bidra på laget.

- Vi er 17 spillere. Selvfølgelig skal alle få spille i hver kamp og føle at de har bidratt. Vi må passe på tiden og sørge for at det skjer. Det er viktig at alle føler de får bidra, sier Skjesol.

Godt øye til jentelaget

Onsdagens matchvinner Simen Bullen er i alle fall tydelig på spørsmål om hva han gjør når det ikke er kamp.

- Damer da, kommer det raskt fra spissen.

Gutter 13-laget forteller at de har et godt øye til jenter 13-laget til Skogn, som holder til på andre siden av gangen på skolen hvor de bor under oppholdet i Østersund.

- Men det er mange andre bra også, legger guttene til, som foreslår et av de eldste sjekketriksene i boka.

- Puss håret og gi et lite blunk, sier de.

Tilbake på vinnersporet

Gutter 13-laget har imponert i seriespillet hjemme, og står med åtte seiere og to uavgjort i vårsesongen. De tapte tirsdagens åpningskamp mot IK Brage, men på onsdag var de tilbake på vinnersporet med 1-0-seieren over Hommelvik.

- Vi spilte veldig bra. Vi spilte mye defensivt i starten, men så økte vi det offensive etter hvert og fikk inn et mål til slutt, forteller Simen Bullen.

Han scoret vinnermålet bare noen minutter før full tid. Alene med keeper trillet han ballen rolig i det lengste hjørnet.

- Jeg tenkte bare på å plassere ballen lengst mulig i hjørnet, og få til et hardt skudd. Det var forferdelig godt å se den gå inn, smiler han.

Lagets siste gruppespillkamp spilles på torsdag mot Strindheim, som også står med tre poeng etter sine to første kamper. Men aller først er det altså Storsjöbadet og diskotek som står på programmet.

Trenere og spillere slapp jubelen løs da dommeren blåste av for full tid. Hommelvik hadde det meste av banespillet, men Skogn scoret kampens eneste mål.