Nessegutten jenter 13 fikk en perfekt start på fredagskveldens kvartfinale mot Nardo, da Ylva Saxrud sendte laget i føringen med et kjempeskudd fra omtrent 20 meter etter bare noen minutter spill.

- Ballen kom bare trillende mot meg, så da skjøt jeg. Jeg fikk et bra treff og så ballen gå inn i krysset, sier Saxrud om den vakre 1-0 scoringen.

Og ikke lenge før pause doblet Ane Toldnes Granli ledelsen til 2-0, og Nessegutten virket å ha grei kontroll på kampen.

Vant med ett mål

Men i andre omgang reduserte Nardo til 2-1, og på slutten presset de på for utligningen som ville ført til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

- Jeg var stresset på slutten. De hadde en stor sjanse like før slutt. Jeg er glad det ikke ble scoring, for da kunne det blitt straffesparkkonkurranse og da kunne det endt annerledes, sier kaptein Maria Clara Olsen Roman etter kampen.

For Nessegutten holdt unna presset og vant kampen 2-1. Dermed er de klare for semifinale hvor de møter Malvik. Den kampen spilles klokken 8 lørdag morgen. Det gikk et lite sukk gjennom laget da trener Svein Erik Granli informerte om det tidlige kamptidspunktet.

- Da blir det nok å finne senga tidlig i kveld, sier Saxrud og Roman, som gjerne skulle sett at kampen ble spilt senere på dagen.

- Jeg tror de er såpass på en bølge nå at det ikke blir noe problem. Vi foreldre får ta styringen sammen med dem. Vi må nok i seng i rett tid, så får det skje det som skjer i morgen, sier Granli.

I den andre semifinalen i A-sluttspillet i jenter 13- klassen møtes Kattem og Sverre. Sverre vant 5-4 på straffesparkkonkurranse over Sparbu/Røra i sin kvartfinale fredag kveld.

Har løpt mange «doggiser»

Granli er overrasket over at Nessegutten har gjort det så godt i Østersund, og tror seieren over Sverre i åpningskampen var en viktig faktor for de gode resultatene gjennom uken. Granli medgir at det har blitt viktigere å vinne nå som man har kommer lengre ut i turneringen.

- Jeg kjenner det blir viktigere og viktigere. Jeg tror det er viktig for spillerne å vinne, og det er det også for oss voksne. Nå ønsker vi at det skal holde helt inn. Vi er fornøyde så langt, men spillerne slutter aldri å overraske, sier Granli.

Spillerne selv har følgende forklaring på hvorfor det har gått så bra i Storsjøcupen.

- Vi har et godt lag. Også er vi gode venner, som gjør det enklere å spille godt sammen. Også har vi løpt mange «doggiser» som vi har fått godt betalt for, så vi er i bedre form og orker å løpe mer, sier Roman og Saxrud.

Kommer med fullstendig liste

Nå i kveld spilles det sluttspillkamper i både A- og B-sluttspillet hele tiden. Etter at de siste kampene er ferdigspilt i 23-tiden fredag kveld skal vi legge ut en fullstendig liste over hvilke lag fra Levanger og Verdal som fremdeles er med i turneringen.