Begge Levanger-lagene var i aksjon i hver sin semifinale lørdag morgen. Sverre skulle bryne seg på Kattem, og etter 0-0 til pause ble motstanderen for sterk for Sverre-jentene etter hvilen. Kampen bølget frem og tilbake, men da Kattem gikk opp til 1-0 på et straffespark tok de kontrollen over kampen, og kunne til slutt ta seg til finale med sifrene 3-0.

- Vi har vist en fantastisk laginnsats gjennom hele turneringen, og har blant annet slått ut AIK som kom hit for å vinne. Jeg er utrolig stolt over jentene vi har, det er nesten 30 jenter som har spilt på to lag her i Østersund og gjort en kjempeinnsats, sier trener Morten Iversen etter kampen.

Seriøse

Han forteller at jentene er seriøse i det daglige, noe de definitivt fikk betalt for denne uken.

- Dette gir enda mer inspirasjon til å løfte seg enda mer, og det er jeg sikker på at de vil gjøre. Jeg er veldig fornøyd med det de har gjort denne uka, smiler Iversen.

Samtidig med Sverre-Kattem utspilte det seg et drama mellom Nessegutten og Malvik i den andre semifinalen.

Offside-mål

Etter 0-0 ved full tid gikk kampen til ekstraomganger hvor første målet ville være avgjørende. 1 minutt før 2. ekstraomgang var ferdig trodde Malvik de hadde vunnet, men scoringen ble annullert for offside.

Dermed fikk Nesset-jentene en ny sjanse, og den lot de så absolutt ikke gå fra seg.

Etter seks straffespark kunne laget juble, da Ann-Therese Rocke holdt nervene under kontroll og satte den siste straffen i mål. Etter litt forvirring blant dommertrioen, kom man frem til at Nessegutten hadde vunnet kampen da straffen gikk inn.

- Jeg visste ikke at den var avgjørende, men det var godt å se at den gikk i mål, smiler Rocke etter kampslutt.

- Litt spennende

Keeper Maren Persøy reddet tre straffespark og ble den store helten for rødtrøyene.

- Da det ble straffespark ble jeg nervøs, det var litt spennende, utbryter keeperen.

Hun sier at hun ikke hadde trodd de skulle gå til finalen i A-sluttspillet.

- Nå skal vi gjøre vårt beste i finalen, vi hadde ikke trodd vi skulle gå så langt, stråler hun.

Godt humør tross semifinaletap

Verdal gutter 13 gikk tidlig opp til ledelsen 1-0 i lørdagens semifinale mot Florø. Men laget fra Vestlandet var noen hakk bedre og vant til slutt kampen 6-1. 13-åringene fra Verdal tok tapet med imponerende godt humør, og både spillere, foreldre og trenere var fornøyde etter semifinaletapet.

- Vi har hatt en kjempeturnering. Å komme til semifinalen er en fantastisk innsats, og det hadde vi aldri trodd på forhånd. Vi er et breddelag og reiser med 22 spillere og har fordelt spilletiden tilnærmet like mye på alle. Da er både spillere og foreldre fornøyde, sier trener Ole Kristian Austad etter kampen.

Han tror det at laget ikke hadde så høye ambisjoner og fordelte spilletiden likt gjorde det enklere for spillerne å takle tapet i semifinalen.

- Hver seier har vært en bonus. Vi var fornøyde med å komme videre til A-sluttspillet og videre i sluttspillet. Så vi har ikke vært redd for å tape, sier Austad.