En dag håper han å jobbe som trener på fulltid.

– Om det er oppnåelig vet jeg ikke helt. Men jeg er jo ung ennå, så det er ikke umulig. Men jeg skal først og fremst holde på som trener så lenge jeg synes det er artig og det går opp med arbeid, forteller Ottermo, som er villig til å gi drømmen en sjanse.

- Da må du ha flaks. Samtidig har Jon Olav og Geir Håvard Hjelde klart det i Vuku og vist at det er mulig. Men sjansen er selvfølgelig liten, så jeg skal ikke grave meg ned hvis det ikke går, sier Ottermo.

For ham har fotball blitt to ting: Rosenborg og Vuku.

– Jeg bruker så mye tid på Rosenborg at jeg ikke rekker så mye annet. Rosenborg har blitt en stor del av livet mitt. Det er Vuku også, men på en litt annen måte. Det har blitt til en livsstil, forteller Vegard Ottermo når Innherred treffer ham under Storsjøcupen.

Nesten hele døgnet

Det var under Rosenborgs storhetstid på 1990-tallet at Ottermo virkelig ble bitt av fotball-basillen, og de siste ti årene har han bare mistet syv-åtte av Rosenborgs hjemmekamper på Lerkendal. Han har selv spilt aktivt både som keeper og utespiller helt opp til senioralder, men de siste årene er det først og fremst som trener han har engasjert seg innen fotballen. Nå er han trener for Vukus gutter 14-lag og hjelpetrener for klubbens A-lag i 4. divisjon.

- Jeg jobber som snekker fra 7 til 15, og så er det å skynde seg hjem og lage noe mat før jeg drar på fotballtrening eller fotballkamp. Flere dager i uka har jeg to treninger på en dag. Jeg bruker å ha en halvtime før jeg drar, og da er det rett inn på rbk.no for å se nyhetene, sier Ottermo om en typisk hverdag.

- Så det er fotball 24/7?

- Nja, det er vel ikke helt det, men det er nære. Det brukes mye tid ja, ler Ottermo.

Ærlig i tilbakemeldingene

Fredrik Nessemo og Joakim Haga skryter av treneren sin. De har hatt Ottermo som trener siden nyttår, og har følgende beskrivelse av treneren:

- Han er ivrig. Jævlig ivrig, faktisk. Han er flink til å gire oss opp og følger nøye med på kampene. Er det noe, så er det han som roper høyest, sier de to 14-åringene.

For ingen skal ta fra treneren at han gir tydelige beskjeder til spillerne, både med tanke på volum og ordlyd. Han laget spilt som noen kjerringer, ja, da får de beskjed om akkurat det. 14-åringene sier det er greit.

- Det hjelper oss jo. Det er bedre enn at han sier vi spiller bra uansett.

Forbilder

Han har Nils Arne Eggen og Kåre Ingebrigtsen som sine to største trenerforbilder, og reiser faktisk til Trondheim for å overvære en og annen RBK-trening. Men det er hjemme i Vuku han foreløpig har mentoren sin.

- Jeg er med som læregutt for Paul Helge (Sagøy, hovedtrener i Vuku IL) på A-laget. Paul er en fantastisk trener, og han har fått til noe jeg synes er veldig bra i Vuku. Å få være med på laget er kjempeartig og lærerikt. Jeg prøver å suge inn erfaring og lære av Paul Helge, sier Ottermo.