Førstkommende søndag arrangeres Olsokrittet på sykkel for sjette gang i Verdal. Starten går fra Stiklestad skole klokka 12. Én time senere enn før.

– Starten er utsatt en time. Dette på grunn av søndagsgudstjenesten. Parkering kan bli en utfordring om vi starter tidligere. Vi må ha respekt for kirketida, smiler rittleder Per Arne Røstad i Stiklestad IL.

Onsdag var cirka 100 syklister påmeldt til rittet som byr på løypealternativ på 37 og 49 kilometer. Røstad håper at deltakerne strømmer til de nærmeste dagene.

– Forhåndspåmeldingen er noenlunde som årene før. Jeg vet ikke helt eksakt hvor mange vi bruker å ha påmeldt dagene før. I fjor hadde vi 240 deltakere. Vi håper å nærme oss 300 syklister i årets ritt, sier rittlederen.

Gode værprognoser

I fjor var det veldig varmt å sykle sykkelritt med tropesommeren som herjet i hele Norge. I helga meldes det bedre sykkelvær.

– Det var veldig varmt i fjor på rittdagen, slik det også var i hele perioden før rittet. Værprognosene er riktig så bra. Det meldes 18 grader og sol. Perfekt sykkelvær, legger Røstad til.

Aktive syklister og mosjonister er jevnt fordelt på startstreken i årets olsokritt.

– Det har vært gode ryttere fra trondheimsområdet og Innherred som har hevdet seg de siste årene. Flere av disse er også ventet på starstreken i år uten at jeg klarer å trekke fram noen store favoritter.

Minst like viktig for arrangøren er å få ut mosjonister og familier på søndagstur.

– Vi håper det kommer mange som ikke sykler mye til vanlig. Trimløypa byr på en fin runde rundt Leksdalsvatnet som passer for alle, også for de som ikke er spesielt godt trent og vant til å sykle.

Utbedret løype

Etter noen år med våte og tunge forhold i løypa har arrangøren utbedret terrengdelen av løypetraseen.

– Vi har ryddet, fjernet vindfall og slått gress. Løypa skal være veldig bra. Det er også gjort en mindre utbedring i løypa mellom Hallemsvollen og marka. Vi har blant annet laget flere bruer over de våteste delene av løypa i terrengpartiet, forteller Røstad.

Olsokrittet samarbeider med Tour of Inderøy og Tour de Tomtvatnet. Sykkelrittet på Inderøy har hatt begrenset med deltakere de siste årene og vil vurdere framtida for rittet. Arrangørene Leksdal IL og Stiklestad IL vil ta den samme vurderingen etter årets ritt.

– Vi tar ei vurdering frå år til år. Vi bør ligge på et noe høyere deltakernivå enn vi har gjort de siste årene. Det er krevende å arrangere sykkelritt og man trenger en del folk på dugnad. Vi har jo også noe annet som foregår her på Stiklestad uka etter rittet. Både sykkelrittet og Olsokdagene krever dugnadsfolk fra idrettslaget, og det midt i ferietida. Vi trenger flere hundre på dugnad, men folk fra både Leksdal IL og Stiklestad IL er flinke til å stille opp, skryter Røstad.

– Sykkelrittet har gått i pluss til nå og vi håper fortsatt på mange deltakere når det først arrangeres sykkelritt på Innherred, legger han til.

Må ta hensyn

Sykkelrittet søndag medfører ingen stengte veier, men Røstad kommer likevel med en oppfordring til bilister og syklister denne dagen:

– Vi henstiller deltakere og bilister som ferdes langs traseen om å ta hensyn til hverandre. Vi håper også at mange som ikke skal sykle selv vil stille opp langs veien for å heie fram deltakerne. De første deltakerne vil være i mål rundt klokka 13. Deltakerne i turklassen som sykler langløypa vil nok bruke halvannen time før de er i mål.