Verdalingen Jonas Svensson spilte fra start da Rosenborg ballklubb tok i mot Odd til siste seriekamp før sommerpausen i Tippeligaen. Etter to kamper på rad uten verken seier eller mål for RBK, sørget Ole K. Selnæs for å avslutte måltørken for hjemmelaget med sin skåring i det 40. minutt. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

16.000 på tribunen

En friskmeldt Pål Andre Helland skapte mer jubel blant nesten 16.000 tilskuere på Lerkendal med sin skåring allerede fire minutter ut i andre omgang. 20 minutter før slutt fastsatte Alexander Søderlund sluttresultatet til 3-0.

Dermed kan Rosenborg ta sommerferie med en luke på fem poeng ned til tabelltoer Stabæk etter 16 serierunder. Vålerenga ligger på bronseplass med 30 poeng.