Nesseguttens 1990-årgang og Sverres 1989-årgang. Rivaler så det holder ute på banen, men gode kompiser utenfor.

Årvisst rivaloppgjør

De siste årene har de møttes til en årlig duell for å avgjøre hvem som er best, eller kanskje holder seg best.

– Nessegutten var nok de klart beste da vi spilte på gutte- og juniornivå, men det har blitt jevnere siden den gang. I de siste årenes oppgjør er det to gode lag som har møttes, sier Sverre-kaptein Amund Solli.

Det første rivaloppgjøret i nyere tid endte med storseier til Nessegutten, før de siste to oppgjørene begge har endt uavgjort etter ordinær tid. Sverre vant sågar på straffespark det ene året, og kanskje var det nettopp derfor Nessegutten så seg nødt til å hente inn en eliteseriespiller på laget sitt denne gangen.

Forsterkninger

Ingen av de opprinnelige 1989- og 1990-spillerne på de to lagene er aktive på stort annet enn breddenivå i dag. Rune Johnsen spiller 3. divisjon med Neset. Ellers har spillerne enten lagt opp eller spiller enda lenger ned i divisjonene. Nessegutten slet imidlertid med å fylle opp laget i år, og hyret inn tre blad Svensson til laget sitt. Jonas i RBK er nok mest kjent, men søskenbarnet Petter spiller for Asker-klubben Holmen i 2. divisjon og et annet søskenbarn, Stian Svensson Hexeberg er heller ikke helt vekke med fotballsko på beina.

I pappa og onkels fotspor

Helt uten Nessegutten-relasjoner er slett ikke Jonas Svensson. Både pappa Inge og onkel Aksel spilte for klubben mens de var aktive spillere.

Sverre-89 fikk på sin side også inn en forsterkning - i form av en langt yngre spiller med fortid i klubben, nemlig 1996-modellen Bent Sørmo - for tiden på utån fra Rosenborg til Levanger FK.

Håper på hjemmekamp

Nå ble det Nessegutten som gikk av med seieren igjen i år, først og fremst fordi de var best der fotballkamper avgjøres - innenfor begge 16-meterne. Jonas Svensson fikk spille langt fremme på banen, og tegnet seg også på scoringslista for Nessegutten-laget. Andreomgangen uten de tre Svensson-ene endte uavgjort.

– Klart, når de henter eliteseriespillere og i tillegg har både hjemmebane og hjemmedommer, så blir det vanskelig, smiler Amund Solli.

Det kan det bli forandringer på i fremtiden. Kapteinen drømmer om at det årlige rivaloppgjøret skal bli det aller første den dagen det endelig kommer kunstgress på Elberg.

– Det ville vært en perfekt åpningskamp. Et virkelig storoppgjør, sier han.

Vil tilbake til publikumsfest

Det store publikumsmøtet var det ikke på den mest stjernespekkede kampen i historien mellom de to årgangene. De første årene var det ganske mange til stede, siden kampen var en slags oppvarming til sommerfest på kvelden.

– Vi i Sverre tar imidlertid sterk avstand fra å kombinere idrett og alkohol, smiler Amund Solli.

På innbytterbenkene ble det imidlertid så smått snakket om å gjeninnføre tradisjonen til neste år.

Da er Sverre klare for revansj. Forhåpentligvis på sin egen hjemmebane. Så spørs det hvor festen blir.