Juniorene i Team Innherred Skiskyting hadde sin første samling for sesongen forrige uke, med utøvere fra fem ulike klubber i lag.

Dette foregikk som en forflyttingssamling gjennom fire dager, og startet med skyteøkt ved Petter Northug Stadion i Inderøy onsdag. Samme dag gikk skytterne på rulleski til Hallem skistadion, eten via Vist eller Mære, Heistad og Lerkehaug. Etter lunsj ved Hallem syklet de til Norheim leirsted i Ogndal.

Torsdag fortsatte samlingen på sykkel fra nordsiden av Ogndal og til Skarpnes på sykkel hvor de skiftet klær og spiste lunsj før utøverne staket seg videre til Blommen skisenter i Stiklestad. Der ble det en skyteøkt etter middagen, og litt leirdueskyting etterpå. Fredag begynte med nok en runde skyting, før rulleskiene ble satt på og deltakerne på samlingen staket seg opp til Sul. Derifra fortsatte ferden til fots ved Feren, hvor to traseer kunne løpes for å komme seg til Sulåmoen: Enten over Kråkfjellet, eller via Ådalsvollen, Kråksjøen og Storsjøhøgda. Samlingens siste dag, lørdag, startet der fredag sluttet, og utøverne gikk i myrterrenget i fire timer for å komme til Heståsdalen. Med andre ord var det litt av en samling for de unge, lovende skiskytterne.

Inntil 22 mil tilbakelagt

Totalt 18 skiskyttere fra Snåsa, Steinkjer, Inderøy, Stiklestad og Vinne deltok på samlingen, sammen med fire trenere og en del frivillige foreldre. I løpet av fire dager fikk deltakerne gjennomført fire skøyteøkter, og forflyttet seg 18-22 mil på rulleski, sykkel og løping.

– Dette er med på å gi et godt grunnlag for kommende sesong for våre lovende juniorer fra Innherred. En slik samling med nytt overnattingssted hver dag krever mye logistikk, transport av bagasje og utstyr, organisering og servering av mat. Team Innherred Skiskyting takker alle som var med på å gjøre dette mulig, sier Per Arne Røstad, en av de frivillige.

Dette var som sagt årets første samling for teamet. Nå venter den neste i den første uka av august, og det skal bli enda flere før sesongen tar til.