Det var i forkant av vårens kamp mellom Fredrikstad FK og Levanger FK at Jonsson – med en fortid som spiller og sportssjef i FFK – skrev følgende melding på Twitter: «Levanger slår vi uansett. De er kasteball i Obosligaen».

Det var mange levangsbygg som bet seg merke i meldingen, og Jonsson fikk svar på tiltale nesten hver eneste gang Levanger FK plukket poeng på tidligsommeren. Søndag møtes Levanger og Fredrikstad igjen, men når Innherred snakker med Jonsson foran kampen er han ikke lenger like kategorisk på at LFK er en kasteball.

- Nei, jeg har fått spist den uttalelsen mange ganger nå. De er ingen kasteball, og har vært bedre enn jeg trodde. Jeg synes de har levert ok, men de siste fem kampene har de vist - jeg skal ikke si kasteball-tendenser – men da har de vært svake, humrer svensken.

Jonsson medgir at det ble mye snakk og skriverier om «kasteball»-uttalelsen i en periode, men det tar han med godt humør.

- De har litt selvironi og tar seg ikke selv så høytidelige. Noen klubber blir veldig sutrete og griner for slike ting, men jeg synes det ble møtt på en fin måte i Levanger. Det er artig. Det har blitt en liten gimmik, og det blir nesten så jeg følger litt ekstra med på Levanger FK på grunn av det, sier Jonsson.

Sikker på bunnkamp for LFK

Men selv om han ikke lenger mener Levanger er en kasteball i ligaen, er han sikker på at det nyopprykkede 1. divisjonslaget vil tilbringe høsten i bunnstriden.

- Jaja, det er jeg helt sikker på at det blir. Jeg blir sjokkert hvis det blir noe annet. Jeg tror de vil være et av fem-seks lag som kjemper om å klare 12.-plassen. Jeg tror det blir tøft for Levanger, sier han.

Fotballeksperten lot seg imponere av LFK fram til Brann-kampen som de vant 4-1 på Moan, men etter det synes han laget har vært svake.

- Jeg skal ikke si at det var dumt å slå Brann, men etter den seieren så det ut som at litt av lufta gikk ut av ballongen. De har vært direkte svake etter den. Da de slo Brann så det ut som at det snek seg inn en følelse av at dette går av seg selv, og det gjør det sjelden eller aldri. Jeg tror det var en dyrekjøpt seier, om jeg kan si det sånn, sier han.

- Levanger kontres i senk

Fredrikstad fikk en dårlig start på årets sesong, og i mai kom Arne Erlandsen inn som ny trener for laget. Det ser ut til å ha hjulpet, og FFK tok tre strake seiere før sommerferien.

- Jeg tror Fredrikstad og Ranheim kommer til å klatre på tabellen i høst. Og så tror jeg Bærum og eventuelt Follo kommer til å falle ned i bunnstriden. Levanger har vist at de vil forsterke laget, men jeg tror de får det steintøft. De må framfor alt vinne på hjemmebane, sier Jonsson, som tror FFK får sin fjerde strake seier i søndagens kamp mellom de to lagene fra henholdsvis trehusbyen og plankebyen.

- Jeg tror faktisk det blir en kamp hvor Levanger vil styre spillet, men jeg tror Fredrikstad rett og slett er for gode. De vil ligge lavt og kontre Levanger i senk. Fredrikstad har sett veldig bra ut i det siste, mener svensken.

Det endte 2-2 mellom Levanger og Fredrikstad i vårens kamp i plankebyen.