Anders Holmen Gundersen (22) fra Bruborg i Levanger deltok denne helga på Ungdoms-EM i bridge som ble arrangert i «Nordens Paris», Tromsø. I klassen for menn under 26 år ble det en tredjeplass for det norske landslaget, og dermed bronsemedalje til levangsbyggen og de fem andre på laget.

– Så klart er det artig å ta medalje. Tre av de andre på laget var med på å ta VM-gull i fjor, så vi hadde jo mål om medalje på forhånd, men det er veldig godt å klare det, sier Holmen Gundersen.

– Dere er ikke skuffet over ikke å ta gullet?

– Nei. Vi var med og kjempet om det, men vi gjorde så mange feil selv at vi bare kan klandre oss for det, svarer Gundersen.

Spilte godt

Dette er Gundersens første EM-medalje etter sine fem-seks år i gamet. Han spilte ni av sytten kamper under mesterskapet i forrige uke, og er fornøyd med egen innsats når han ser tilbake på prestasjonene.

– Jeg synes jeg spilte ganske greit, men gjorde jo noen feil, selvsagt.

På landslaget finner man en snåsning, en namsosing, en bergenser, en hamarsing og en fra Sømna i tillegg til levangermannen Gundersen. Etter å ha sikret seg edelt metall ble det fest lørdag kveld. Vel fortjent etter ukas bragder.

– Vi måtte da feire litt, sier Gundersen fra flysetet på veg hjem - litt sliten etter kalaset.