Vuku har en sjelden stor J 16-gruppe denne sesongen. De har hele 33 tenåringer som har vært i aksjon for de to lagene som spiller i henholdsvis 1. og 2. divisjon i det trønderske seriespillet.

- Vi er opptatte av at klubben skal ha et tilbud både til de som vil trene to og fem ganger i uka. Derfor har vi fem ukentlige treningsøkter. I oppkjøringen til Norway Cup hadde vi en uke hvor vi møttes hver dag og jentene fikk tilbud om 15 treningstimer. Det var 22 som var med på alle øktene selv om det er ferietid og enkelte var bortreist eller opptatt på annet hold, sier Ole Einar Marken.

Han var en av to som sa seg villig til å gjøre en innsats i år for spillerne som er født i 1999 og 2000. Frode Sandvik er den andre som har stilt sin erfaring og kompetanse til disposisjon. Både han og Marken er godt skolerte og har mye kunnskap som klubbens spillere kan trekke veksler på. Begge er opptatte av at spillerutviklingen må komme i første rekke. Kampresultatene er mindre viktig.

Samme filosofi

- Det er naturligvis moro når jentene spiller bra og laget gjør det godt. Men det er ikke plasseringen i turneringen som er avgjørende for om dette har vært en vellykket turnering for oss eller ikke. Frode og jeg jobber etter den samme filosofien. For oss er det ønskelig å få med flest mulig lengst mulig, sa Marken etter at de hadde satt Notodden på plass med hele 12-0.

Trenerne gledet seg over at det var sju forskjellige målscorere. Vuku kommer garantert til å møte bedre lag enn Notodden. Telemarkingene var rett og slett ingen målestokk for Rikke Indahl Fjellhaug og lagvenninnene. Lagkapteinen var i likhet med resten av laget en viktig bidragsyter til at det ble storseier. Storseieren kom som en konsekvens var at det var hard jobbing.

Høye skuldre

Trenerne registrerte at det var mange høye skuldre rett før avspark. Klubbens 1999 og 2000-modeller var preget av stundens alvor da de varmet opp og gjorde unna de siste kampforberedelsene i regnværet på Ekebergsletta. Sandvik og Marken så at jentene ikke var så gode og besluttsomme i starten som de har vært i serien. Etter hvert festet de grepet og kjørte over Notodden.

Scoringene kom hyppig utover kampen. Vuku scoret i gjennomsnitt nesten hvert fjerde minutt da de scoret hele 12 ganger på det våte og tunge nederlaget. Det var allikevel ingen som tok av. De har sju-åtte spillere i treningsgruppa som har utgjort stammen på 1.divisjonslaget. Resten har rullert på å være med på dette laget. I Norway Cup er det tanken at alle skal få spilltid selv om det ikke er plass for mer enn elleve på banen samtidig.