Begge G 16-lagene kunne juble over bra spill og 2-0-seire. Bærum som er et av de bedre interkretslagene i Oslo og Akershus i denne klassen, fikk stryk da teknisk gode nordtrøndere sto på motsatt banehalvdel. Eidsvold Turn måtte se seg slått av toerlaget. Stein Ivar Kjesbu og Geir Ove Sagvold ledet lagene. De har også med seg Bjørn Engelin i trenerteamet. Det er i utgangspunktet han som har hovedansvaret. Engelin kom imidlertid ikke til Oslo før søndag kveld.

- Vi spiller i den såkalte «nultedivisjonen» i Trøndelag og er med helt i toppen der. Både på G 16-lagene og juniorlaget er det mange spennende typer. Tre av våre 1999-modeller er for øvrig med på juniorlaget. Verdal har vært tydelige på at de som er gode nok skal hospitere oppover i systemet. Det innebærer at det er gode spillere som kunne ha spilt på G 16 som får sjansen på juniorlaget. Selv om det naturligvis svekker G 16-lagene, sier Stein Ivar Kjesbu til Innherred.

Juniorene imponerte

Juniorlaget avsluttet det som ble en kjempedag for Verdal med å vinne hele 6-0 over Huk. Verken spillerne eller lederne tok av fordi. De vet at motstanden vil bli tøffere utover i turneringen. Tom Stian Aarstad, Håvard Fossland, Marcus Diesen og Aleksander Valbekmo bidro til nettsusen på G 16-kampene den første dagen. Elias Einarsen Hansen som er yngre enn de andre, er blant de som har markert seg. Han er født i 2001 og spiller mot tre år eldre gutter.

Kjenner motstanden

Det er nemlig flere av lagene som Verdal møter som har med såkalte overårige. Det har ikke VIL som ikke ser noen grunn til det så lenge de har mer enn nok spillere som holder «riktig» alder. Spillerne på de tre lagene ønsker å bidra til at Verdal kommer lengst mulig. De er klar over at nåløyet blir trangere dersom de havner i et eventuelt A-sluttspill. Mulighetene for at de får være med i det gjeveste sluttspillet er gode ettersom det ble full pott i åpningskampene.