Vinnes J 16-lag tapte to seriekamper i starten av sesongen. Siden har det stort sett blitt seire på de energiske jentene som denne uka debuterer i Norway Cup. De fikk en kjempestart ettersom det ble 1-0-seier i åpningskampen.

- Det var herlig at vi skulle klare å ro dette i land. Det var ingen selvfølge ettersom vi møtte et bra lag som også hadde sine muligheter, sa Vinne-jentene etter at de hadde gått seirende ut av sin aller første kamp i verdens største fotballturnering. Eid fra Sogn og Fjordane gjorde et helhjertet forsøk på å ta poeng av Vinne som har et bra jentelag på dette alderstrinnet.

Dyktige jenter

Det kommer nok flere lag til å få erfare de neste døgnene. Ørskog og Flaktveit er de andre lagene i puljen. Sofie Skjei Buran var en av flere helter i Vinne-leiren da ettmålsseieren var et faktum. Sofie satte inn seiersmålet i en kamp hvor jentene i hvitt og blått også hadde en matchvinner på den andre siden av banen. Hun heter Anniken Hagen og er et svært godt keeperemne.

Anniken storspilte

- Anniken storspilte og var kanskje den viktigste bidragsyteren til at det ble seier i dag, sa Therese Skjei etter at fløyta hadde gått for full tid. De verste jubelscenene hadde lagt seg da Skjei tok seg tid til å oppsummere kampen og ikke minst den flotte prestasjonen sammen med Innherred. Det lå lenge an til å bli uavgjort da Vinne og Eid møttes. Det var før Skjei Buran fikk hull på byllen.

Hun hadde også en kjempemulighet rett etter avspark. Sofie klarte i kampens aller første angrep ikke å finne veien til nettmaskene. I Vinne-troppen er det bare tre av jentene som er født i 1999 og blir for gamle til å spille J 16-fotball. Det innebærer i praksis at Vinne kan stille med det samme laget neste år dersom de lar trekløveret som nettopp er ferdige på ungdomsskolen bli med som såkalte overårige. Regelverket i Norway Cup åpner nemlig for det.

- Hvor lenge er det siden dere bestemte dere for å delta i Norway Cup, Therese?

- Det var etter at vi hadde vært i Storsjöcupen i fjor vi ble enige om at det hadde vært kjekt med Oslo-tur i år. Først og fremst fordi vi kunne tenke oss å prøve noe nytt. Det beste med denne turneringen er at vi stort sett møter nye og ukjente lag. Både jeg, Grete Svedjan og Laila Berge som er trenere har alle vært trenere. For oss er det kjekt å være tilbake på Ekebergsletta, sa Skjei. Både hun de to andre trenerne og ikke minst jentene er spente på fortsettelsen.

Sofie Skjei Buran når nesten opp... Foto: Svein Halvor Moe