- Vi er ikke gode i dag. Det som er surt nå er at jeg føler ikke Brann er så gode heller. I sum vinner de kanskje fortjent, men jeg sitter med følelsen av at dette var en kamp vi kunne fått veldig mye ut av, sier en skuffet Simen Sandmæl etter 1-0 tapet mot Brann i Bergen.

Sandmæl har slitt med sykdom gjennom hele sommeren, men var tilbake i lagoppstillingen som høyreback og gjorde sine saker greit i mandagens kamp. Det var Brann som styrte spillet gjennom hele kampen, men også bergenserne slet med å skape mange store sjanser, og de gangene de kom til avslutning reddet Ola Rygg det som kom. Etter omtrent en times spill la Brann om til 3-5-2, med Azar Karadas på topp. Da begynte de også å slå mer langt.

- De setter inn Karadas og slår lengre, så de fikk ikke til noe de heller. Så det er skuffende at vi ikke er bedre, sier Sandmæl.

Etter 74 minutter kom nettopp Karadas alene med Rygg og scoret det avgjørende 1-0-målet.

Lå veldig lavt

Levanger lå veldig lavt gjennom hele kampen, og slet veldig med å skape sjanser offensivt. Det nærmeste de kom var et frispark fra Ørjan Hopen rett før pause, men Brann-keeperen hadde i det store og det hele en rolig dag på jobben.

- Vi blir veldig lave som et resultat av at vi ikke klarer å holde på ballen og ha et eget spill. Det blir bare de to-tre pasningene i laget før vi mister ballen, og da blir vi automatisk litt lave. Og da blir det vanskelig, og vi kommer oss aldri opp i banen og etablere et eget spill, mener Sandmæl, som heller ikke lot seg imponere av Brann-laget.

- Det var et bedre lag vi møtte i dag enn på Moan, men likevel... Jeg føler slik som Brann opptrer i dag så er det en kamp vi kunne fått mye mer ut av. Jeg tror også Brann underpresterer litt, og vi underpresterer til de grader. Så da er det surt å stå her nå når vi hadde muligheten, sier han.

- Lavere enn vi hadde tenkt

Også LFK-trener Andreas Holmberg sa mye av det samme som Sandmæl etter kampen.

- Det var en veldig dårlig fotballkamp, av begge lag synes jeg. Det var ingen underholdning, mener den svenske treneren.

LFK fikk en lang vei i angrep ettersom de lå såpass lavt som de gjorde, og slet i tillegg med å få pasningsspillet til å stemme da de gikk i angrep. Dermed ble de heller aldri skumle offensivt.

- Det var ikke meningen å ligge så lavt som vi gjorde. Vi ble lavere enn vi hadde tenkt. Vi har som sagt alt å vinne på Brann Stadion, så det var surt at vi ikke fikk til vårt eget spill, sier treneren.

Rygg med solid innsats

På den positive siden for LFK leverte Ola Rygg en meget solid kamp. Sisteskansen kunne ikke gjøre noe med Branns vinnermål, og hadde flere gode redninger som forhindret flere baklengs.

- De er mye nærmere 2-0 og 3-0 enn vi er 1-1, mener frostingen.

Spesielt viste sisteskansen gode reflekser da han fikk slått et skudd fra Fredrik Haugen fra syv meter over mål og til corner.

- Det var bare en reaksjon. Sola var lei her i Bergen, og jeg som trodde det bare regnet her. Men det var så vidt jeg så ballen, sier Rygg om redningen.

Neste kamp for Levanger er hjemme mot Jerv på søndag.