Lagene fulgte hverandre tett de første 45 minuttene av kampen. Men midtveis i andre omgang satte LHK inn tre kjappe scoringer og fikk en luke til svenskene. Det siste kvarteret økte LHK ledelsen gradvis, og resultatet viste 29-22 i favør 2. divisjonslaget da sluttsignalet lød.

- Jeg synes ikke førsteomgangen var så bra, men det er viktig at vi klarte å løfte oss selv om den første perioden var litt dårlig. Det blir veldig viktig i sesongen, for det kommer til å bli tøffe kamper, sier nyinnkjøpte Izabela Duda om søndagens treningskamp.

Levanger HK skal som kjent spille i 2. divisjon den kommende sesongen, men det var lite som tydet på det i kampen mot Spårvägens, som endte på 9. plass i den svenske eliteserien forrige sesong.

- Jeg synes jentene står på og gjør det veldig bra. Det er vanskelig å spille mot et så offensivt forsvar. Vi fikk snakket om det i pausen, og jeg synes vi løste det bedre i andre omgang. Men det som gleder meg mest er at vårt 5-1-forsvar ser veldig fint ut. Vi kan egentlig ikke forvente å slå et svensk eliteserielag, så det gir store forhåpninger til laget, sier LHK-trener Jens Steffensen.

Også på lørdag spilte LHK en treningskamp. Da møtte de Molde, som spiller i den norske eliteserien, og tapte til slutt med åtte mål. Ifølge rapportene fra kampen var kampen jevnspilt i lang tid.

Endringer på keeperplass

I søndagens kamp byttet Ingvild Skaufel Holmen og veteran Velaug Brenne Leira på å stå keeper for LHK. Skaufel Holmen har byttet fra Nessegutten til Levanger foran denne sesongen, og Brenne Leira har sagt seg villig til å bidra også i år.

Fjorårets keeper Mari Sørholt flytter til Tromsø og skal ikke spille for LHK denne sesongen, mens Ane Bolstad er langtidsskadet. I tillegg var Siri Gustavsen utilgjengelig til søndagens kamp på grunn av en skade i albuen, men ifølge Steffensen skal Gustavsen være klar for spill om ikke så lenge.

- Så vi har Ingvild, Velaug, Ane og Siri som keepere, oppsummerer Steffensen.

Ifølge Steffensen er det ikke tanken å hente inn flere spillere før sesongstart.

Snart sesongstart

Allerede på torsdag starter Levanger HK sesongen med cupkamp på bortebane mot Tynset. Serien starter i midten av september hjemme mot Meldal. Steffensen svarer slik på hvordan laget er i år sammenlignet med i fjor:

- Det er ingen tvil om at Izabela er en fantastisk spiller som vi har fått til laget, både på og utenfor banen. Også har jentene blitt ett år eldre. Den erfaringen de gjorde seg i 1. divisjon forrige sesong tar de med seg videre. Og erfaring er viktig, påpeker Steffensen.

LHK har en klar ambisjon om å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen.

- Jeg tror det er gode muligheter for å klare det. Det er også andre lag som gjerne vil det, for eksempel et par trondheimslag, så de får vi sikkert kamp av. Men vi skal ta hver kamp dønn seriøst, for det er sikkert ikke råd til å miste så mange poeng, sier Steffensen.

Izabela Duda mener ting ser «kjempebra» ut foran sesongstarten, og har stor tro på at laget klarer å rykke opp.

- Selvfølgelig. Jeg tenker ikke at det ikke kan skje. Vi skal gjøre det; vi klarer det, sier Duda.