Aktivitetsnivået er på topp under første dag av årets Levanger Cup, hvor 224 lag i alderen 6-13 år skal spille drøyt 370 kamper på Moan-området i helgen. Med sol og sommer på plass som bestilt, kan arrangøren trygt slå fast at det er en god dag for fotball.

- Det er masse folk og bedre vær enn jeg kan huske noen gang tidligere. Is og brus-salget lover bra, og det ser ut som alle har en topp dag, stråler turneringsleder Arnstein Kjeldsen.

Savner Verdal

Imidlertid er det en ting som savnes fra arrangøren. Arrangørklubbene Sverre og Nessegutten stiller med totalt 80 lag, og Hommelvik har også rundt 20 lag påmeldt. Fra nabokommunen er det derimot skralt.

- Stiklestad er her med 2-3 lag, men ellers så savner vi på Vinne, Vuku og Verdal i år, forteller Kjeldsen.

Utvidelse frister

I flere år har det vært snakk om å utvide cupen, og Kjeldsen innrømmer at tanken fortsatt frister. Med nyheten om at kunstgressbanen på Elberg er nær en reaitet, håper han nå å løse den største utfordringen.

- Vi har hatt for lite baner disponible til å kunne ha med 14- og 16-åringer. Vi må også utvide med en eller to dager for å få til det, men det er klart at et kunstgress på Elberg gjør det mer aktuelt, sier han.

Som vanlig, nær sagt, er det i klassene 10-12 år deltakelsen er aller størst. De minste spiller 5-er fotball, mens de eldste spiller 7-er under turneringen. Alle lagene er garantert minimum tre kamper i løpet av helgen.