Sommerkarusellen i Levanger og Verdal (tidligere også Inderøy) har gått i mange år i regi av bedriftsidrettskretsen, i samarbeid med ulike bedrifter.

Det er et lavterskeltilbud hvor noen løper på tid, men de fleste tar seg rundt de forskjellige løypene i gang- eller joggefart uten å se på klokka. Sesongen startet tradisjonen tro i april med et løp fra den gamle Aker-vakta i regi av Kværner Verdal. Deretter har løperne vært innom Røstad rundt (HiNT), et såkalt nullerløp på Ørin (arrangert av Verdal videregående skole), Arborettrimmen og et løp på Trones med Bakketun folkehøgskole som arrangør forrige mandag.

Ny løypetrasé

Som vanlig avsluttes karusellen med Kongsløpet med start og innkomst på skihytta i Volhaugen.

– I år er det faktisk en helt ny løype. Før om årene har det vært en fram-og-tilbake-trasé. I år merker vi opp en 5,1 kilometer lang rundløype som går på oversiden av vannet, ned mot Ydsedalen og tilbake rundt vannet igjen, forteller løpsleder Ivar Rotvold, som har med seg Terje Høyem og Camilla Høyem i arrangementsstaben.

De som skal konkurrere starter klokken 18, mens de som bare skal gå rundt kan starte litt før om de vil.

– Etter innkomst er alle invitert til kaffe og kaker utenfor skihytta. Det er en populær sammenkomst på slutten av sesongen, sier Rotvold.

Åpent for alle

Selv om Kongsløpet inngår i karusellen, er det likevel et frittstående løp med egen premiering - og alle er velkommen uansett om de har deltatt i karuselløp før i år eller ikke.

– Senere i høst blir det en felles premie-sammenkomst på Bakketun, for karusellen samlet sett. Nå håper vi så mange som mulig tar turen til Volhaugen og sørger for en flott avslutning på sommerkarusellen, sier Ivar Rotvold.

Foreløpig tyder værmeldingene på at det kan bli ganske ålreit vær mandag kveld også.