Brønnøysund-spilleren fra Vevelstad beskriver seg som en hardtarbeidende, offensivt anlagt midtbanespiller.

– Jeg kan spille både sentralt på midten og i en kantrolle, sier 21-åringen, som har skrevet under en treårskontrakt med Verdal IL.

På kort og lang sikt

Han er forbredt på tøff konkurranse om plassene på laget.

– Ambisjonen er naturligvis å få spille så fort som mulig, men når jeg skriver under for tre år er det naturligvis også mulig å tenke litt mer langsiktig, sier Kristiansen til Innherred.no dagen etter at han signerte kontrakten.

Midtbanespilleren oppfatter Verdal IL som en veldig fin klubb, som jobber godt på alle områder, helt fra de yngste opp til senior.

– De er hardtsatsende, og jeg har stor tro på at jeg kan få oppleve å være med dem opp i 2. divisjon, sier nysigneringen.

Kristiansen startet i høst å studere til faglærer i idrett ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Brønnøysund tilbød seg å fly ham hjem til kamper, men Vevelstad-gutten var tidlig klar på at han ønsket seg til Verdal.

– Det var Verdal jeg hadde lyst til å spille for, sier han.

Kjenning i verdalsdrakta tidligere

På Brønnøysund har han for øvrig spilt sammen med Atle Øksnes, som spilte i Verdal for ti år siden. Øksnes' høydepunkt i verdalsdrakta var nok da han scoret målet som sørget for at Verdal fikk møte Rosenborg i cupen. De blå og hvite spilte 1-1 og vant på straffespark mot det daværende 2. divisjonslaget Steinkjer i den første cuprunden.

– Det er mange år siden han var i Verdal, så jeg har ikke snakket så mye med ham om overgangen. Men jeg kan jo gå i hans fotspor i hvert fall, sier Fredrik Kristiansen.

Nysigneringen har trent med Verdal en liten stund, og medgir at han kjenner på nivåforskjellen fra Brønnøysund og 4. divisjon.

– Men jeg er ikke skremt, understreker Kristiansen.

P.S. Som 15-åring hospiterte han for øvrig med Bodø/Glimt, og i samme periode spilte han på kretslaget sammen med blant andre Daniel Berntsen (Djurgården), Ulrik Berglann (Strømmen), Thomas Drage (Sogndal) og Martin Bjørnbak (FKH). På samme kretslagsuttak var ellers årets skadeplagede verdalsspiller Adrian Møgster hjemmeværende reserve.