Søndags kveld gjestet Levanger Kristiansund til kamp i den 22. serierunden i OBOS-ligaen. Det skulle bli en hard kamp da to lag i hver sin ende av tabellen møttes på Nordmøre.

Tok ledelsen, men forsvant utover omgangen

Levanger tok en tidlig ledelse ved mål av Benjamin Stokke. Allerede etter 12 minutter sto det 0-1 i Kristiansund. Etter mye klabb og babb i boksen til Kristiansund, endte ballen til slutt hos Benjamin Stokke som dempa ballen på brystet og satte kula i mål bak Månsson. En god start for bortelaget, som etter hvert ble overkjørt av et sterkt Kristiansund.

Tabbe ødela kampen

Ut i andre omgang fortsatte hjemmelaget å produsere sjanser. Levanger var solid defensivt og lå kompakt. Etter 61 minutter var det en tabbe som skulle ødelegge kvelden for hvittrøyene. Verner Rønning prøvde å klarere ballen, men bommet totalt. Det luktet Shaswari som var frempå og satte ballen i mål bak Rygg.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, men klarte ikke komme til de store sjansene. Levanger fikk ikke låne ballen mye, og de få gangene de gjorde det ble det ikke skapt noen farligheter. Kampbildet ville aldri endre seg, og selv om de byttet inn Braaten og Skeie, gjorde de ikke noen forskjell. Mot slutten hadde de noen dødballer og lange baller, men det ble aldri mer enn noen halvsjanser.

Fortsatt over streken

Selv om Levanger gikk på et tap i kveld, er de fortsatt så vidt det er over nedrykksstreken pga. bedre målforskjell enn Bærum. Begge ligger på 23 poeng. Det gjenstår åtte runder av serien, og det vil bli en uhyre spennende høst vi går i møte. Neste seriekamp er hjemme mot Strømmen. Der må de nå klare seg uten Sørmo, som pådro seg sitt femte gule kort i dag å må stå over neste kamp. Før den kampen har de en treningskamp mot Rosenborg på Moan i landslagspausen.

Levanger stilte i en flat 4-4-2 med disse elleve fra start: Ola Rygg; Bent Sørmo, Tom Erik Nordberg, Per Verner Rønning, Rikard Nilsson; Simen Sandmæl, Adria Mateo Lopez, Andreas Peterson, Kaj Leo I Bartalsstovu; Benjamin Stokke, Bendik Bye.

Kristiansund stilte i en offensiv 4-3-3 med disse elleve fra start: Conny Månsson; Aliou Coly, Espen Næss Lund, Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen; Pål Erik Ulvestad, Stian Gregersen, Sverre Økland; Daniel Berg, Liridon Kalludra, Rozhat Shaswari.