Seier i mandagens forsøksheat og dermed sikret semifinaleplass i det pågående VM i Frankrike beviste at Levanger-jenta er blant verdens beste pararoere for øyeblikket.

– En lettelse

– Mandagens forsøksløp ga trygghet. Selv om siste del av oppkjøringen måtte justeres på grunn av skaden på ribbeinet, viser jeg god form og tar meg kontrollert videre. Først og fremst var det en bekreftelse på at kroppen er i form, og det var en lettelse, forteller hun, dagen derpå.

– Fokuset i løpet lå på å få pustet dypt og være avspent i kroppen, samt gjennomføre et godt løp teknisk. Det syns jeg vi greide, selv om det alltid er noe å gjøre bedre neste gang. Det viktigste for min del var å få bekreftet at jeg greier å ro, i tillegg til å ta meg direkte videre til semifinale for å spare kroppen for et løp.

Spent før semifinalen

Dagen før dagen er hun veldig spent på hvordan ribbeinet slår ut når de skrur intensiteten opp enda et hakk i semifinalen.

– Det vil uten tvil bli tøffere onsdag. Det er svært viktig å prestere i semifinalen, med tanke på kvalifisering til Rio. Blir jeg blant de tre beste i mitt heat, tar jeg meg til A-finalen og er da sikret plass i Paralympics i Rio neste år. Går jeg til B-finale kan jeg fremdeles kvalifisere om jeg blir topp to der. Rio er det store målet, men foreløpig konsentrerer jeg meg om løp for løp her i Frankrike.