Dermed er 2. divisjonslaget ute av NM med resultatet 19-25 mens elitelaget Molde HK, med ex. LHK-erne Julie Nygård og June Andenæs på laget, er videre til 4. runde.

Hjemmelaget hadde en gyllen mulighet til å få en god åpning av kampen, men brente to straffekast på stillingen 2-2. Videre i første omgang florerte det av personlige feil i LHK-laget, noe et mer temposterkt Molde utnyttet med skåringer i mot på effektive kontringer.

– Molde straffet oss riktig nok for våre feil, men jeg synes vi sto godt i forsvar i første omgang. Men i angrep sto det helt stille. Det så ut som at vi mistet troen på oss selv etter at vi brente to sjumeterkast, sier trener Jens Steffensen.

Godt keeperspill

En god LHK-målvakt Ingvild Skaufel Holmen holdt hjemmelaget inn i kampen med flere gode redninger i første omgang. Men i angrep stoppet det helt opp for LHK med ballmist og bomskudd. Rødtrøyene så ut til å ha høye skuldre i åpningskampen på hjemmebane. Lagene gikk til pause på stillingen 5-9. Det oppsummerer effektiviteten i angrep, særlig hos hjemmelaget.

- Så surt, for dette kunne vi ha vunnet om vi hadde spilt opp mot vårt beste. Men i dag fikk vi ikke noe flyt i angrepsspillet i det hele tatt, oppsummerer keeperveteran Velaug B. Leira.

– På rett vei

Tidligere LHK-aktuelle Anniken Obaidli var en av Moldes beste spillere i kampen. Julie Nygård og June Andenæs var også på banen mot sin tidligere klubb. Hos hjemmelaget var det ingen av profilene som sto fram og tok ansvar.

– Vi er avhengig av at et par, tre spillere hos oss er på høyden og drar med seg de yngre spillerne. Det klarte de ikke i dag, konstaterer Leira.

Assistenttrener Hege Eggen Hov er skuffet over prestasjonen, men ser med positive øyne fram mot seriestarten neste helg.

– Vi sitter igjen med følelsen av at dette er den dårligste kampen vi har spilt i sesongoppkjøringen. Vi var ikke til stede i dag og er skuffet alle mann. Men likevel så taper vi ikke med mer enn seks mål mot et eliteserielag. Det gir oss følelsen av at vi er på rett vei før seriestarten neste uke, oppsummerer Eggen Hov.

PS! LHK serieåpner hjemme mot Meldal fredag 11. september.