Homla cup arrangeres på Verdal stadion fredag. I tillegg til arrangørlaget stiller lagene Verdal kommune, Levanger kommune, Fides, Nav, Foreningen mot stoff, Jarlegården og Politiet i Nord-Trøndelag.

Tomålsscorer

I den ene åpningskampen møttes Verdal kommune og Levanger kommune. Tidlig i kampen ble Levanger-ordfører Robert Svarva solid taklet på veg gjennom, og like etter at ordføreren gikk av banen tok Verdal kommune ledelsen 1-0. Svarva kom imidlertid tilbake på den grønne matta, og på stillingen 2-2 i andre omgang var det nettopp han som sørget for både 3-2 og 4-2, som ble sluttresultatet.

– Først og fremst er dette moro. Det er noen år siden jeg var med nå, og det var ekstra gøy å score de avgjørende målene, sier Levanger-ordføreren.

– Fotballformen er god?

– Jeg har ikke spilt mye fotball siden sist jeg var med. Fotballskoene mine er fulle av maling, så du ser hva de er brukt til, smiler Svarva.

Lite treffsikre politibetjenter

På den andre banen åpnet Politiet i Nord-Trøndelag Homla-cupen med kamp mot Jarlegården. Politiet kjørte kampen fra start til slutt, men treffsikkerheten var usedvanlig dårlig.

Lagleder Svein Arne Hovdal måtte gang på gang rive seg i håret etter misbrukte hundreprosentsjanser. Særlig Olav Strid på topp hadde flere gedigne muligheter til å score det forløsende målet.

Faste ansatte

Like før slutt skulle det imidlertid lykkes for de hvitkledde. Oddbjørn Hallan løp gjennom og ble matchvinner med kampens eneste mål.

– Vi synes det er artig å være med på denne cupen. Tidligere har vi stilt med en del sivile på laget, men i år har vi et lag bestående av faste ansatte med unntak av en politistudent som er i praksis og jobber hos oss. De fleste har spilt litt fotball før, sier Hovdal om laget som til tross for ineffektiviteten i hvert fall viste seg som godt trent i åpningskampen.

Finalen på ettermiddagen skulle vise seg å gå mellom arrangørlaget Homla og Levanger kommune. Der ble det til 3-2 til Homla etter forlenget spilletid med Golden Goal.

Reportasje om det kommer i papirutgaven.