Treningssamlinga startet fredag med ei langøkt og ei tempoøkt på rulleski i historiske omgivelser ved Falstadsenteret på Ekne.

– Det er veldig moro at vi kan ha samlinga i hjembygda mi. Her er det flott treningsterreng og de siste årene er det lagt ny asfalt på flere av veiene. Det gir perfekte treningsforhold, sa eknesbyggen Thomas Dahlen, som representerer IL Varden på ski.

– Så må jeg få skryte av maten og servicen på Falstadsenteret, som er fantastisk bra, skrøt 24-åringen.

Dahlen satser friskt

Nybakt nessebygg Anders Högberg (kjøpt hus i Kjønstadmarka. Red. anm.) skrøt også av treningsmulighetene på Ekne og fasilitetene for øvrig på Falstadsenteret.

– Dette er andre gang vi har ei treningssamling i Levanger på de to årene som jeg har vært trener for laget. Vi trente i Skogn i fjor. Årsaken til at vi valget Ekne var blant annet at vi fikk et godt tilbud med overnating og mat her, sa Högberg før fredagens første økt, tempoøkt på nyasfalten mellom Markhusan og Falstadskogen.

Etter et par kronglete sesonger er Thomas Dahlen en av de med mest hårete mål av alle på kretslaget før kommende sesong.

Tror på Thomas

– Jeg har plasseringer rundt 30 fra Skandinavisk cup i fjor. I år er målet å bli blant de ti beste i noen renn. I tillegg har jeg mål om å kjempe om en plass i verdenscup på nasjonal kvote. Her er femmila i Holmenkollen og sprinten i Drammen mest aktuell. I NM har jeg også høye mål. Vi har et godt stafettlag, sier Dahlen, som gikk inn til en sterk fjerdeplass i NM på Røros i vinter sammen med brødrene Gaute og Emil Iversen.

Högberg har store forventninger til eknsebyggen i sesongen som kommer.

– Når Thomas holder seg frisk og skadefri er han på et bra nivå. Det blir spennende å følge ham i vinter.

Duatlon søndag

Det nordtrønderske kretslaget i langrenn består i år av 13 løpere i alderen 20 til 24 år. Sammensettingen av løpere strekker seg fra Lierne og Kolvereid i nord til Lånke i sør. Søskenparet Line og Espen Sundsvik fra Frol er de to andre lokale løperne på laget.

– Det ser veldig lovende ut. De fleste har vært frisk og rask i oppkjøringen. Vi har hatt stor progresjon blant annet på teknikk, forteller den tidligere svenske landslagssprinteren.

Samlinga fortsetter lørdag med ei løpeøkt og mer rulleski. Søndag er det duket for en uhøytdilig konkurranse i duatlon med start fra feriste etter veibommen på Vulusjøveien og opp til Hårskallen, Levangers høyeste punkt.

– Aktive skiløpere som har lyst til å teste formen mot løperne på kretslaget er velkommen til å delta. Det blir rulleski opp til Skallstuggu og løping derifra til toppen av Skallen, inviterer trener Högberg.