Da de 88 barna fra de seks barnehagene som deltok i Kroken-cup skulle ut og motta sine fortjente medaljer for innsatsen, var det nemlig med de velkjente tonene over høyttaleranlegget.

Kroken-cup er noe helt nytt. Lekekroken barnehage tar nemlig det oppvekstprogrammet med satsing på fysisk aktivitet og kosthold på alvor, og lette etter nye måter å utøve det på.

– Forslaget om å lage en fotballturnering kom av alle ting fra en som ikke har sett en hel fotballkamp i hele sitt liv, sier styrer i Lekekroken barnehage, Solbjørg Morken.

Fotball og fellesskap

Hennes assisterende styrer Tom Roger Lersveen bekrefter påstanden:

– Ja, det er helt sant. Fotball interesserer meg ikke i det hele tatt, men jeg ser likevel det store fellesskapet som fotballen skaper. Så når målet var å lage noe som alle kunne være med på, der leken stod i sentrum var en fotballturnering et opplagt forslag, sier han.

Dermed inviterte barnehagen cirka halvparten av barnehagene i kommunen, både noen kommunale og noen private, til å delta i sin egen fotballcup. Nå ble det bare private barnehager som ble med til slutt, uten at det la noen demper på engasjementet fra arrangørene og deltakerne eller spillegleden hos de yngste.

Barnehagene som stilte lag i turneringen var Lekekroken, Aker, Askeladden, Maritvold, Elvegården og Stiklestad.

Sunt og aktivt

Noen av barnehagene stilte flere lag, andre nøyde seg med ett. Med sju-åtte spillere på banen på hvert lag og spilletid på 2x10 minutter fikk alle lagene spille to kamper hver.

Etterpå ble det satt ut brød og pålegg, saft og frukt oppe på verandaen utenfor klubbhuset, slik at barna kunne få i seg sunn mat etter innsatsen ute på banen.

– Vi samarbeider jo ganske mye og utveksler erfaringer på tvers av barnehagene i kommunen, men da går det mest på voksen-ting. I dag er det barna som står i fokus, og målet er ikke noe annet enn at de skal ha det gøy sammen. På den måten dyrker vi fellesskapet mellom barnehagene også på barnas nivå, sier Solbjørg Morken.

God stemning

Under kampene til de andre lagene heiet både barn og voksne fra barnehagene på hverandre, mens en opplagt speaker og ildsjel for turneringen Ståle Wekre (pedagogisk medarbeider på Lekekroken barnehage) sørget for å gi barna en ekte fotballopplevelse. Som altså kulminerte med Champions League-hymnen helt til slutt.

Premieskapet, Bunnpris, Coop Prix og Innherredsbakeriet bidro også støttende til fotballturneringen, som attpåtil ble begunstiget med et fantastisk flott høstvær denne september-torsdagen.