I begynnelsen av oktober 2011 deltok Frode Aalberg i klassen free for all under Ålesund superweekend. I siste sving før mål dro han sidelengs av vegen i mellom 160 og 170 kilometer i timen og kolliderte med en lyktestolpe før han skled videre inn i en ny lyktestolpe og så over målstreken med bilen opp-ned-bak-frem. Se dashcam av kjøringen i videovinduet over.

Han kom i mål kun sju tideler bak bestetiden, selv om det altså ikke var på hjulene. Ute av vraket var hans første spørsmål hva tiden ble. Deretter ble Aalberg kjørt til Ålesund sykehus for en sjekk - hvor han rent fysisk ble konstatert å ha sluppet fra det hele med bare litt stivhet i nakken.

Andre løp i høst

Frode Aalberg gjorde comeback i bakkeløpssammenheng for en måned siden med å bli nummer tre i Åre Uphill Race.

Til helgen skal han tilbake til stedet hvor han krasjet så kraftig i 2011.

– Konkurransen i Ålesund er ikke like stor som i Sverige, men vi tror det kan være lurt å få kjørt gjennom det løpet ettersom det var nettopp her vi hadde så stygg smell med Ford Focusen. Det blir mest for min egen psyke å komme gjennom, sier Frode Aalberg.

Full satsing mot 2016

Han mener både han selv og teamet er bedre forberedt til helgen enn de var før comebacket i Åre. Bilen har gått gjennom flere tester, Aalberg har fått kjørt flere mil med den, og de har kjøpt inn nye dekk etter den visse mangelen på veigrep i comebacket.

– Vi jobber nå for fullt med tanke på 2016, og har bestemt oss for å kjøre NEZ rallycross-cup, et nordeuropeisk mesterskap som består av fire løp, opplyser Aalberg.

Siden comebacket har han også i samarbeid med multimedieteknologistudiene på HiNT jobbet med en promofilm for å få inn sponsorer til neste år, samt fått laget ny og kul logo og ny Facebook-side for motorsportsatsingen.

HEFTIG AVKJØRING: Frode Aalberg kom så å si fysisk uskadet fra denne krasjen. Foto: Skjermdump fra Youtube-videoen over.
TILBAKE: Frode Aalberg, nå i en Mitsubishi Lancer RS EVO 4. Foto: Foto: MacLein Foto & Design