Vi skriver 29. september, og det gjenstår fem serierunder i 1. divisjon og fire serierunder i 3. divisjon. Levanger har fem poeng opp til rett side av streken, mens Verdal har tre poeng opp til toppen av tabellen. I begge leire er det fortsatt håp.

Verdal har tre seire og to tap de siste fem, mens Levanger med sin sene utlikning mot Åsane i helgen sørget for at de ikke er helt poengløse de siste fem kampene. Nettopp der ligger litt av utfordringen for de røde og hvite - det er ingen tendens som skulle tilsi at laget plutselig vinner tre-fire av de siste fem, slik de antakelig må gjøre.

Verdal har på sin side igjen kamper de godt kan vinne, men er fortsatt avhengig av mer hjelp.

Så til et nærmere blikk på de siste kampene, Levanger først:

Levanger har igjen Ranheim (B), Bryne (H), Sandnes Ulf (B), Follo (B) og Sogndal (H).

Ranheim fikk et løft etter trenerskiftet i sommer, men i det siste har ikke resultatene vært like oppløftende. Laget har ikke scoret i de siste to hjemmekampene, riktignok mot topplagene Kristiansund og Brann. Vårkampen mellom LFK og Ranheim endte 1-1, og det blir trolig nok en jevn kamp.

Bryne var nær poeng i Bergen, men har seks bortetap på rad før de kommer til Moan.

Sandnes Ulf har variert i prestasjonene i det siste, i likhet med de fleste andre. To seire på rad har ført laget til rimelig sikker kvalifiseringsplass for opprykk.

Follo er per i dag i fare for nedrykk, og det vil de trolig fortsatt være når de møter LFK i sesongens nest siste kamp.

Serieavslutningen spilles mot Sogndal, som da allerede har rykket opp. En fin mulighet for Levanger, som kan møte et lag litt uten vilje til å legge det lille ekstra i alt ute på banen.

Poengfangst

Vi tror LFK tar fire poeng i de to kampene mot Ranheim og Bryne, før det blir tap i Sandnes. Slik det ser ut kan ett poeng for Follo være akkurat det de trenger for å være helt sikre før siste serierunde, og uavgjort er sannsynlig på Ski stadion for LFK.

Da vil LFK ha 29 poeng før siste runde. Problemet er bare at ett poeng sannsynligvis er akkurat nok for Follo, og akkurat for lite for LFK.

De andre lagene

Follo slår Hønefoss til helgen, selv om det er bortekamp. Deretter venter kamper mot Åsane og Bryne, hvor de tar minst to poeng. Med ett poeng mot LFK sørger de for at de har 35 poeng med en kamp igjen.

Strømmen vil i sine neste fire kamper bare ta ett poeng, men har allerede 33.

Fredrikstad styrer etter hvert greit unna bunnstriden med seire mot Hødd og Åsane.

Bryne slår Jerv til helgen og tar minst ett poeng hjemme mot Follo, og vil ha 34.

Bærum løfter seg nok til å ta poeng mot både FFK og Sandnes Ulf i de neste to kampene, og selv om de taper mot Brann, vil de slå Jerv på hjemmebane og ha 34 poeng med en runde igjen.

Åsane tar få poeng fremover, de taper mot Sogndal, og får neppe med seg mer enn to poeng mot Follo og Kristiansund. Med tap mot FFK vil de ha 31 før siste runde, men da inneha plassen under streken.

Verken Nest-Sotra eller Hønefoss kommer til å ta særlig mange poeng fremover, om noen i det hele tatt. Nest-Sotra kan slå Strømmen, uten at det gjør noe fra eller til.

Til ingen nytte

Vi tror LFK avslutter med stil, med seier mot Sogndal i siste kamp, men til ingen nytte. Bærum berger plassen akkurat selv om de taper mot Bryne på bortebane i siste kamp. Åsane rykker ned når de ikke klarer å vinne borte mot Hønefoss i serieavslutningen.

I toppen rykker Sogndal opp sammen med Brann, som slår Hødd foran et fullsatt stadion og greier det akkurat foran nesen på Kristiansund.

Med seg i kvalifisering får nordmøringene Hødd, Sandnes Ulf og Jerv, som sikrer sjetteplassen i siste runde med seier mot Follo, og kommer foran Ranheim på målforskjell.

Se tabellen i 1. divisjon her, og det fulle kampoppsettet her.

Så et nærmere blikk på Verdals avslutning:

Verdal har igjen Strindheim2 (H), Steinkjer (B), Åfjord (H) og Byåsen2 (B).

Strindheim2 kan være litt småtricky, men Verdal ror i land en grei seier normalt sett. Steinkjer-kampen blir høstens store fotballhøydepunkt i Nord-Trøndelag, og Verdal-trener Jann Rindsem har et psykologisk overtak på kollega Odd Einar Fossum. I vårkampen ble de gulsvarte overrasket over et meget aggressivt og direktespillende Verdal i starten av begge omganger, og tapte hele 0-4. Vi tror Verdal nok en gang tar seg av dem, selv på Guldbergaunet.

Åfjord hjemme er veldig grei skuring hvis ikke Verdal er helt under båten. Det kommer de ikke til å være. De vil aldri i verden rote det til to ganger mot samme lag.

De andre lagene

Med ni poeng i de tre neste, vil Verdal være oppe på 57 poeng før siste runde. Spørsmålet er hvordan de andre lagene i toppen vil gjøre det. Sverresborg med vesentlig dårligere målforskjell og Steinkjer vil Verdal med tre seire uansett ha bak seg ved egen hjelp.

Vi tror Sverresborg dessuten går på tap mot Neset og NTNUI i de neste kampene, mens de slår Nardo2, og dermed står med 51 poeng en runde før slutt.

Steinkjer spiller uavgjort mot Byåsen2 til helgen, ryker altså mot Verdal, men får med seg ett poeng mot RBK2 dagen før Rosenborgs A-lag definitivt sikrer gullet mot Bodø/Glimt. Vil også stå med 51 poeng en runde før slutt.

Kolstad slår NTNUI i morgen, og følger opp med seire mot Charlottenlund og Heimdal i de neste kampene. De vil ha 60 poeng før serieavslutningen, men fortsatt mye svakere målforskjell enn Verdal.

RBK2 slår Namsos til uka og Strindheim2 etter det. Så går de altså på et poengtap hjemme mot Steinkjer, og vil ha 58 poeng før siste runde.

Til ingen nytte for Verdal også

I siste kamp må Verdal slå Byåsen2, samtidig som Kolstad må tape og RBK2 ikke kan vinne. Kolstad må slite borte mot Sverresborg, men RBK2 kommer til å valse over Åfjord på bortebane.

Verdal gjør sin del av jobben, men med RBK2-seier er de uansett foran. Til slutt scorer også Kolstad i sin kamp mot Sverresborg, og sikrer seg opprykket fra 3. divisjon.

Se tabellen i 3. divisjon her og det fulle kampoppsettet her.