Her er innlegget Frp-lederen i Verdal sendte oss lørdag formiddag:

Politisk forfølgelse?

Skavlan hadde i går, fredag den 19. dm., et tema om uthengning av folk som ikke beregnet sitt publikum på sosiale medier. Man vil jo tro godt om sine medmennesker i slike sammenhenger.

Men nå ble jeg altså «overvåket» av en seminarist (se synonym ordboken) som følger opp tidligere uthengninger av meg. Jeg undersøkte Pegida da de startet opp, og det ble smurt ut over avisen Verdalingen – forløperen til avisa Innherred. Og nå fant han tre ting å «henge» meg for!

Etter 40 minutters forhør fant han å ikke ta med det ene: «Vårt land er tapt - slik Tyskland var tapt under nazistene under krigen, nå til islam - og The White Rose kjempet mot Hitler da, nå mot Islam! Er noen av oss så modig at vi tar opp den hvite rose sin kamp?» Om de som kjempet mot naziprester under krigen i Tyskland, og som nå – på video – står frem i Martin Luther sin kirke hvor han slo opp tesene, og bekjenner sin tro på Jesus Kristus for å overdøve imamen sin trosbekjennelse ved alteret i kirken. Det ble vel forståelig ut fra prester og biskoper sin flørting med å ta inn koranen og imamer til kristen messe!?

Men journalister og politikere er ikke folk. De er ikke oppdratt som folk, pleier min omgangskrets ofte å si. Ikke bare i Trondheim, men også på Innherred. «Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer»! Ikke oppdratt som folk i det hele! Hvor er integreringen? – skytes da inn som underforstått!

Noen av oss har, til tross for manglende formidling i norske media, fått med oss at ved tunnelen til England – Calais – så er det nå 10 tusener av flyktninger i det som kalles «Jungelen». De nærmeste boligene er ekspropriert for å lage plass til leiren, og kriminelle pøbelbander strømmer inn i byen på 3-4 tusen mennesker og herjer! Opptøyer med brannbomber og jernstenger i tillegg til de enkelte kniver og skytevåpen. Butikkene stenger. Men kan ikke gå ut. Man får døren slått inn midt på dagen og ranet, slått ned og det som verre er av disse gjengene. De fleste i Calais har opplevd slik, påstås det. Og når en kvinne i slutten av 60 årene forteller det på video fra et folkemøte (!) der – og med engelsk pålagt tale – om hennes opplevelser; ja da sier jeg, med ettertenksomhet; nødvergerett! Og ja! Det ble skrevet «Skyt dem!» Men jeg slettet innlegget etter en ca. time. Jeg innså det også ordfører Bjørn Iversen sier: Slike formuleringer sømmer seg ikke en politiker. De vil bli misforstått!

Men her var overvåkningen total! Ved kontroll fant man ikke innlegget – som plutselig dukket opp igjen i dag ifølge journalist fra Dagbladet. Så jeg igjen måte slette det!

Disse uttalelser står jeg for i den kontekst de falt! Med unntak av den krasse som kunne misforstås som oppfordring til vold.

Jeg skjemmes! Ikke over uttalelsene, men over at jeg var så naiv at jeg trodde at avisa Innherred var bedre enn som så! Dette er ikke annet en politisk motivert forfølgelse av en enkelt person. For med slik overvåkning vil man finne formuleringer som kan gi feil tolkninger hos alle.

Jeg har nå erfart at jeg ikke kan forvente anstendighet fra Innherred. Men jeg har et spørsmål til media: Hvorfor ødelegger dere all kunnskap som dere ikke forstår?

Arne Leonhardsen