Annonse fra Intersport Gigant Levanger AS
Gå til

Skifolket går «rett i fella»

Åtte av ti solgte skipar hos Intersport Gigant i Levanger er felleski. Det gleder skientusiast Christian Green.

- Det beste med felleski er at det blir enklere for mosjonister og barnefamilier å komme seg ut på ski. Man slipper å bruke masse tid og penger på smøring, og så blir turen så mye triveligere for alle når man er garantert godt feste, sier Green.

Verdalingen kjøpte Skallstuggu sammen med kompanjong Lars Hjelde høsten 2015. Uttallige dugnadstimer senere har skihytta ved Vulusjøen blitt Innherreds desidert mest populære utfartssted vinterstid.

- Jeg har vært rundt en del i fjellet og besøkt ulike skisportsteder, og det var akkurat dette Innherred trengte. Ei skihytte som utgangspunkt for langrenn, aking og toppturer, både sommer og vinter. Responsen har vært enorm siden vi åpnet. Det er et yrende liv her hver helg når det er vinter og snø.

Mer tur og trivsel

Innover Heståsdalen er det stor trafikk av skiløpere hele uka til alle døgnets tider. Mange iført siste skrik av skimote og langrennsutstyr i verdensklasse.

- Jeg ser mye folk som har detforferdelig travelt når de skal ut på ski. Både barn og voksne i trikot som skynder seg fram og tilbake. Hvorfor ikke stresse litt ned, gå en tur utenfor løypa, ta med mat og drikke i sekken, og kose seg litt mens man er på tur, spør Green.

UTENFOR SKILØYPA: Kanskje en tur utenfor skiløypa kan by på fart og morro.  Foto: Vegard Knudsen

- Kanskje kan felleski vri fokuset over på mer tur og trivsel, og bort fra treningskjøret i skisporet.

Felleski for alle

Skientusiasten kan anbefale felleski til alle, både turgåere og aktive.

- Jeg har selv et skipar med skinnfeller og de fungerer utmerket på de fleste typer føre. Man får spikerfeste, men må regne med litt dårligere glid. Når det er sagt så ble Fredagsbirken i fjor vunnet av en løper med felleski, så de brukes faktisk også i konkurransesammenheng, påpeker han.

SORTIMENT: Intersport Gigant har butikken breddfull av langrennski til alle typer folk og føre. Butikksjef Håvard Martin Noem ved Intersport Gigant står parat til å betjene kunder som trenger nytt skiutstyr.   Foto: Vegard Knudsen

Langrennsski med skinnfeller har vært på markedet i flere år allerede, men det er først nå at kundene virkelig har fått opp øynene for produktet, skal vi tro daglig leder ved Intersport Gigant på Moan i Levanger, Håvard Martin Noem.

Salgsøkning mot påske

- Atomic var først ut med denne typen felleski for fire, fem sesonger siden. Men det var først i fjor at salget tok av skikkelig. Og denne sesongen har leverandørene kommet med felleski i alle segmenter. Nå har det blitt så populært at vi risikerer å gå tom for enkelte modeller, sier han.

Til tross for domme- dagsprofetier på grunn av global oppvarming, delvis synliggjort med mer og mer snøfattige vintre, er Noem optimistisk, både på butikkens og langrennssportens vegne.

- Vi solgte mer ski denne førjulsvinteren enn vi gjorde hele fjorårssesongen. Og 80 prosent av alle langrennsski vi selger er felleski. Og vi forventer å selge enda mer felleski nå framover mot påske i og med at denne typen ski egner seg utmerket til litt vanskelige smøreforhold, sier Noem.

Selv om man slipper unna smørejobben, må man vedlikeholde felleskia.

- Vi anbefaler impregnering av fellene for hver tur. Da unngår man ising på selve fellematerialet. Og etter en viss periode avhengig av bruk, bør fellene skiftes ut.

Allround-ski

Felleski erstatter ikke fjellski med tradisjonelle feller eller zeroski, ifølge Noem.

- Fjellski med feller er noe helt annet. De er beregnet på turer med pulk og bratt terreng, gjerne utenfor oppkjørte løyper. Zeroski er et supplement til ordinære smøreski for aktive utøvere som kun fungerer på nullføre, mens den nye typen felleski er ei mer allroundski tilpasset all slags føre.

SKIPREPPING: Skiansvarlig Bjørn Ståle Eikrem bistår med det meste av skiprepping. Han er selv en ivrig skiløper og gikk Marcialonga siste helga i januar.   Foto: Vegard Knudsen

Om noen har spørsmål om felleski og ønsker å teste de ut, er det bare å ta kontakt, sier butikksjefen.

- Vi har enkelte par til utlån og kan bistå med alt i fra kjøp av nye ski og smøretips, samt sliping, metting og gliding. Vi er her for skifolket, uansett hva de trenger, og vårt ønske er at flest mulig kommer seg ut på tur og får en fin opplevelse, smiler Noem.


Intersport Gigant Levanger forhandler felleski for alle. Juniorski, turski, turlangrennski og treningsski.

 • Det finnes to forskjellige fellekvaliteter:
 • • Nylonfelle for ekstra slitestyrke. (Som oftes 70% mohair og 30% nylon)
 • • Mohair-felle for ekstra god glid. (100% mohair)
 • Priser:
 • Ski og binding til junior: Fra kr. 1199,-
 • Ski og binding senior: Fra kr. 2499,-
 • Behandling av felleski:
 • • Alle felleski bør mettes og glides for best mulig glid.
 •    (Intersport Gigant tilbyr denne tjeneste)
 • • Fellen må impregneres for å unngå ising.
 •    Her finnes det prisgunstig impregneringsspray.
 • • Fellene må rengjøres en gang i blant med rengjøringsmiddel for feller.  
 •    (NB: Ikke bruk skirens)
 • https://www.intersport.no/aktivitet/vinter
 • Besøk vår facebookside:
 • https://www.facebook.com/intersportlevanger/

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.