Annonse fra Nessø Glass og Håndtverkservice
Gå til

Spar strøm med nye glass

Trekker det litt for godt i stua? Husk at du har flere muligheter enn å skifte vinduene.

– Det er fort gjort å tro at løsningen er å skifte hele vinduet. Men når rammen er i god stand, er det å skifte bare glasset en effektiv og fornuftig løsning, sier Per Aril Nessø, daglig leder i Nessø Glass og Håndtverk-service AS. For det kan gjøre underverker å bytte ut det gamle vindusglasset.

– Når gamle glass byttes med energiglass, reduseres varmetapet betraktelig, sier Nessø.

Hva er energiglass?

Den siste tida har levangerfirmaet solgt stadig mer energiglass. Dette er ruter som består av to eller tre glasslag. Rommet mellom glasslagene er fylt med argongass, og den ene glassflaten har et usynlig belegg som sørger for at varmen reflekteres tilbake i rommet.

– Energiglass er et utmerket valg for renovering av eldre vinduer. På denne måten får du en mer miljøvennlig bolig. Og det er et rimelig tiltak. Dersom du bytter ut glasset slipper du å vurdere fasade- endringer, leie inn snekker eller male stuevegger, sier Nessø.

ENKEL OPPGRADERING: – Når du skifter bare glasset, slipper du å vurdere fasadeendringer, leie inn snekker eller male stuevegger. Og så er det fort gjort, sier Per Aril Nessø i Nessø Glass og Håndtverk-service AS.  Foto: Merete Haseth

Vanskelig å gjøre rent

Mange av oss venter litt for lenge med å gjøre noe med punkterte vindu. Blant annet fordi det ofte er vanskelig å oppdage.

– Når det blir fukt mellom glassene, har vinduet vært punktert lenge, sier Nessø.

– Men hvordan oppdager vi punktert glass på et tidlig tidspunkt?

– Noe av det første du merker er at blir vanskeligere å gjøre rent vinduet, og at det ser litt gråere ut. En annen ting er at det blir kaldras fra glasset som kan føles som det trekker mer fra vinduet. Og så, når det har vært punktert ei stund, vil det i tillegg bli fukt og dugg mellom glasslagene, forklarer Nessø.

KNUST GLASS: Terje Munkeby (til høyre) på Vestgård i Levanger måtte bytte glasset da grillen sto for nær verandadøra. – Døra var fra 2006 så derfor er det bra at vi bare kunne skifte glasset. Og nå holder vi grillen på god avstand, sier Terje Munkeby, her sammen med Per Aril Nessø iNessø Glass og Håndtverk-service AS.  Foto: Merete Haseth

Nytt glass?

Og punkterte glass bør skiftes raskest mulig.

– Da får du mer igjen for oppvarmingen, og unngår råteskader som kan oppstå av fukt som kommer i kontakt med treverket, sier Nessø.

Nessø og kollegene i Nessø Glass og Håndtverk-service AS i Levanger kommer gjerne innom for å vurdere om dine vindu kan få nye glans-dager med nye glass.

– Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, sier Per Aril Nessø.

LANG FARTSTID: Nessø Glass og Håndtverk-service AS har lang erfaring med glass og kan gi deg gode råd og veiledning.  Foto: Merete Haseth

 • Nessø Glass og Håndtverk-service AS
 • * Du finner oss i Kirkegata 75D i Levanger.
 • * Vi jobber med alt innen glass: Bilglass,maskinglass, bygningsglass,
 •    rekkverk, altaninnglassing og hagestuer.
 • * Tar også mindre snekkerjobber, og oppdrag som maling og gulvbelegg.
 • * Les mer om oss på www.nessoglass.no
 • 5 tegn på at glasset er punktert
 • * Det er vanskelig å gjøre rent vinduet.
 • * Det ser litt gråere ut, selv om det er nyvasket.
 • * Det føles som at det trekker fra vinduet.
 • * Det er kondens mellom glasslagene.
 • * Det kommer fukt og dugg på innsiden av glasset.
 • Hvorfor bør du reparere et punktert vindu?
 • Et punktert vindu mister sin isolerende effekt og slipper ut mer varme. Når glasset er punktert kommer det også inn fukt som kan ødelegge trevirket rundt vinduet. Skifter du vindusglasset raskt sparer du strøm og unngår en mer omfattende skade.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.