AMFI Verdal
Gå til

  Foto: Øyvind Malum/Wow Reklame

- De er som familie

Lærlingtida ble satt på vent da Anna ble mamma i ung alder. Hos Fernandofrisørene i AMFI Verdal fikk hun muligheten til å fullføre frisørdrømmen.

Anna Grevskott Skjerve (29) gikk frisørskole i 2008. Seks år etter startet hun som lærling hos Fernandofrisørene.

– Da det ble aktuelt å ta lærlingtiden, hadde det gått så mange år at jeg trodde ingen ville ha meg. Men så tok jeg mot til meg og spurte Linn Fernando som var mamma på samme barnehage. Få dager etter ble jeg innkalt til intervju og fikk begynne her. Det var så herlig, sier Anna som i dag er ferdig med fagbrevet og fast ansatt ved Fernandofrisørene.


Lærling og tillitsvalgt

Hun sitter i salongen i AMFI Verdal sammen med Emelie Holmdahl (26). Også Emelies vei til arbeidslivet har likheter med Annas.

– Jeg ble mor da jeg var 17, og fikk ikke fullført videregående. Etterhvert fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe, og startet på frisørskolen. Rett etter skolen fikk jeg læreplass her, selv om jeg manglet programfagene fra videregående. Fagene skal jeg ta til høsten i kombinasjon med at jeg arbeider, sier Emelie og smiler.

For hun trives godt på sin nye arbeidsplass, og er i dag både HMS-ansvarlig og tillitsvalgt.

– De er som familie alle sammen her, sier Emelie.

FERNANDOFAMILIE: – Jeg merket den gode atmosfæren med en gang jeg kom til salongen. Her er alle som familie, sier Emelie Holmdahl (til høyre), her sammen med Anna G. Skjerve (til venstre).  Foto: Øyvind Malum/Wow Reklame

I løpet av de siste 25 årene har salongen hatt over 35 lærlinger.

– Lærlingene gjør at vi utvikler oss og holder oss oppdaterte. Og så handler det om samfunnsansvar, det å gi folk en sjanse selv om de ikke har alle fag på plass og sånt. Vår innstilling er at dette skal vi klare, sier Sissel Fernando, daglig leder i Fernandofrisørene, en salong hun eier sammen med datteren Linn.

Linn Fernando.  Foto: Øyvind Malum/Wow Reklame

 

Bryr seg om Verdal

Det er ikke bare hos Fernandofrisørene det å bry seg står høyt i kurs. Det å trekke i samme retning som skole, foresatte og kommunen - for å skape et best mulig sted å vokse opp - er viktig for senterleder Tove Merakerås og AMFI-familien. Hver seinsommer arrangerer senteret gratiskonsert for ungdommene, og i vår samarbeidet senteret med både foresatte og kommunen da det var stor bekymring for utviklingen i ungdomsmiljøet i Verdal.

Senterleder Tove Merakerås. 

– Det er viktig for oss alle at Verdal er en trygg og fin plass å bo. Ungdommene er framtida vår, både når det kommer til gründere, arbeidstakere og kunder. Og så ønsker vi å vise at det er mange spennende muligheter i det å jobbe innen retail, som bransjen vår gjerne kalles, sier senterleder Tove.

Samarbeider med skolen

Både senterledelsen og mange av butikkene i AMFI Verdal har over år samarbeidet med Verdal videregående skole.

– Senterleder Tove har for eksempel hatt undervisning om hvordan senteret arbeider med sikkerhet i senterets lokaler. Hun har også vært på skolen og holdt artige stunt som pakkekurs, sier Margrete Woll Haga, fagkoordinator ved service og samferdsel ved Verdal videregående skole. I høst utvides samarbeidet ytterligere.

– De siste månedene har vi skrevet partneravtale med både senterledelsen og mange av butikkene. Det er helt fantastisk, og veldig viktig for at elevene skal få relevant påfyll og se sammenhengen mellom det som læres på skolen og det som skjer i praksis, sier Haga.


For Verdalssamfunnet

En partneravtale skreddersys for den enkelte bedrift. Innholdet kan være mentor for ungdomsbedrifter, lærekandidatavtaler, at elevene engasjeres i prosjekt for butikkene, at ansatte fra butikkene kommer til skolen for å undervise, at elever og lærere har praksis eller hospiterer i butikkene.

– Samarbeid med lokalt næringsliv er den beste måten for å vite hva som trengs i framtida, og for å gi ungdommene nettverk i området. Det øker sjansen for at de vil slå seg ned her, sier Haga og får støtte fra senterlederen.

– Og så får vi nyte godt av ungdommenes kompetanse og kreativitet. Tett samarbeid er vinn-vinn for både ungdommene, skolen og oss. Og for Verdalsamfunnet, sier Tove Merakerås ved AMFI Verdal.


Ung bokselger

Hos Woxholt Libris finner vi Malin Fikse Nessemo (17). Hun går service og samferdsel ved Verdal videregående skole, og bruker sommerferien til å skaffe seg verdifulle erfaringer. Det startet med utplassering, og nå er hun både ekstrahjelp i helgene og har sommerjobb.

– Oppgavene er interessante og varierte, og så er det veldig greit å tjene penger, smiler 17-åringen.

Woholt Libris er en av butikkene som har partneravtale med skolen. Driver Paul Erik Woxholt synes det er flott at elevene får muligheten til å bli bedre kjent med bransjen.

– Og av og til har vi muligheten til å ansette noen av dem som kommer til oss i små avtaler, sier han og nikker mot Malin som ekspederer kunder i kassen.

Ny gratiskonsert

Sett av lørdag 1. september. Da inviterer AMFI Verdal til Jernbanefesten.

Det startet i 2012. Siden den gang har AMFI Verdal invitert til gratiskonsert i Jernbaneparken hvert år, med unntak av 2017.

– I år gjør vi det igjen, og denne gangen blir konserten på nyscenen ved Ørens Meieri. Som tidligere blir det en gratiskonsert for alle, med ekstra vekt på det skal være mye på programmet for ungdommene, sier senterleder Tove Merakerås ved AMFI Verdal.

Så sett av datoen! Mer info om programmet for Jernbanefesten kommer de neste ukene.

  Foto: Andreas Ryen Eidem/Lokalavisa Innherred

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.