FAST FORHOLD: Det å få pasientene til å være trygge hos hos dyrlegen er viktig for veterinær Guro Bjørgvik (til venstre) og kollegene i Smådyrklinikken Inn-Trøndelag. – Det er så trygt og godt å være her, både for dyra og matmor, sier Anne Merete Jørgensen (til høyre).  

10 år i kjæledyrenes tjeneste

I 2008 tok May-Hege og Guro imot Smådyrklinikkens første kunder på Rinnleiret.

Etter 10 år på Rinnleiret kan veterinærduoen slå fast at ideen om en klinikk på Innherred spesialisert på smådyr, var liv laga.

– Vi har laget vår egen solide arbeidsplass, og sysselsetter nå sju personer. Vi er så stolte av alle våre ansatte. De er knakende flinke i jobben sin, og vi utfyller hverandre på en fin måte, sier Guro.  

VELKOMMEN: Lørdag 3. november inviterer Smådyrklinikken til Åpen dag. Fra venstre: Veterinær May-Hege Rønningen, veterinær Ingrid Ingvaldsen, assistent Marthe Ottesen, dyrepleier Carina Ledal og veterinær Guro Bjørgvik. Dyrepleier Janne Holmvik og resepsjonist Melanie Soto arbeider også ved klinikken. 

 

Ble med fra Nesset 

Da de åpnet på Rinnleiret, hadde de drevet noen år på Nesset.

– Vi oppdaget dem mens de holdt til i sokkelen på Levangernesset, og vi var så fornøyde. Så da de flyttet hit, flyttet vi etter, smiler Anne Merete Jørgensen fra Ekne.

Anne Merete Jørgensen ble med fra Nesset da klinikken flyttet. 

 

Sammen med familien driver hun Kennel Rypkleppen. Denne dagen er hun på klinikken med seks Breton-valper og en pjusk valpemamma som behandles for alvorlig jurbetennelse og høy feber.  

– Vi føler oss så trygge, uansett hvilket ærend vi har. Jeg vet at her tar de alltid godt vare på «barna» mine, sier Anne Merete mens hun stryker på valpen som ligger i fanget hennes. 

Karen Roksvåg med labradorene Hero (10 år) og Marvin (8 år), Verdal: - Vi liker Smådyrklinikken, og får alltid veldig god hjelp. Nylig hadde begge spist mengder med kakaopulver, noe som er dårlig nytt for hunder. Hero måtte legges i gassnarkose, og pumpe og skylle magesekken. Men takket være rask behandling gikk det bra med begge. Vi er her også fast hver 28. dag og tar bendelormkur, det gir oss frihet til å krysse grensa med bobilen når det skulle passe.  

Vil videre 

I tillegg til god service har det hele veien vært viktig å holde seg oppdatert både faglig og utstyrsmessig. Sammen har dyrlegene ved klinikken over 40 års erfaring med smådyr.

– Vi har bevisst valgt å spesialisere oss i forskjellige retninger, forteller May-Hege.

De siste årene har hun fordypet seg i tenner og hudsykdommer. Guro bløtvevskirurgi og ultralyd, og veterinær Ingrid Ingvaldsen indremedisin. Dyrepleierne har fylt på med anestesiovervåkning, tannpleie og riktig foring.  

– Det er et dyktig og stabilt team vi har her. Det tror vi kundene våre merker også. Og vi trives i lag – det er viktig når hverdagen er både hektisk og variert, sier Guro.

Valpene slapper av på gulvet på Smådyrklinikken. 

 

Fra fødsel til reisens slutt

De gir det lille ekstra på Smådyrklinikken, og det er noe hundeeier Anne Merete Jørgensen setter stor pris på. I løpet av besøket har flere av klinikkens ansatte vært innom for å kose med valpene og slå av en prat med Anne Merete.

– Det er så godt å være her, og veldig fint å ha noen som kjenner både dyrene våre og oss, sier hun og ser på valpekullet som har samlet seg i en dunge på gulvet for å sove en av døgnets mange dupper.

– En fin blanding av profesjonalitet og omtanke betyr så mye både i gode og vanskelige dager. Som dyreeier hender det jo også at vi kommer til et punkt hvor liv må avsluttes, og menneskene bak blir ekstra viktig i slike situasjoner, smiler Anne Merete.

Åpen dag 3. november  

I høst er det ti år siden den offisielle åpningen på Rinnleiret, med to ordførere og stort oppmøte. 

– Det var en følelsesladet dag. Vi var spente på hvordan folk ville ta imot klinikken, smiler Guro. 

– Vi er så stolte av det vi har bygd opp, og takknemlige for alle kundene som kommer tilbake. Det er dere som gjør hverdagen vår, legger May-Hege til. 

Nå skal den første store runddagen feires. Lørdag 3. november inviterer klinikken til Åpen dag med spennende program for store og små. 

– Vi håper mange både to- og firbeinte tar turen innom. Hjertelig velkommen til oss, sier May-Hege og Guro. 

Lene Gustavsen med katten Førsten (12 år), Levanger: - Det var den første dyreklinikken vi var innom, og det var der vi ble. Vi stortrives. De er så flinke med dyrene, de bryr seg, og er dyktige - ikke minst! Vi blir alltid tatt så trivelig imot av resepsjonen, og det er aldri noe «heft» uansett hva vi lurer på. Det er uvurderlig for en kattedame som meg.  

Smådyrklinikkens tips for godt dyrehold:  


 • Alle dyr bør få en årlig helsesjekk med vaksine. 
 • Både hunder og katter bør ID-merkes. 
 • Kastrer katten din!
 • Alle hunder og katter kan og bør forsikres. Da slipper man økonomiske problem hvis dyret blir sykt.
 • Prioriter riktig foring, og få veiledning av noen som kan ernæring. 
 • Sjekk tannhelsen til dyret ditt. Dyr viser ofte ikke klassisk smerte ved tannproblemer. 
 • Ta kontakt tidlig hvis noe virker galt. Vi veileder deg om det er behov for et dyrlegebesøk eller ikke.  
 • Spander en seniorsjekk på aldrende dyr. 

  

 

Fakta om Smådyrklinikken Inn-Trøndelag 

 • Feirer 10 år på Rinnleiret i 2018 med Åpen dag lørdag 3. november. 
 • Har gått fra 3900 pasientbesøk i 2007 til 6800 i 2017.  
 • Eies og drives av veterinærene Guro Bjørgvik og May-Hege Rønningen.
 • May-Hege er daglig leder og Stig Krokstad styreleder. 
 • Sysselsetter 7 ansatte: 3 veterinærer, 2 dyrepleiere, 1 assistent og 1 resepsjonist. 
 • Timebestilling/sentralbord: 74 08 14 11 
 • Hjemmesider: www.smadyr.com 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.