Magneten Kjøpesenter
Gå til

  Foto: Guro Nygård

Skap et trendy hjem med ekspertenes interiørtips

I mylderet av valgmuligheter innen interiør, kan det være utfordrende å skape et moderne hjem med sjel. Interiørdesigneren og interiørbutikklederen serverer her deres beste innredningstips. På gullfat.

– Gå bort fra å kopiere interiørbildene på Instagram, råder interiørdesigner Jannicke Løding og Kid Interiørs butikkleder Line Jensvik.

Jannicke Løding jobber som interiørdesigner på fulltid og samarbeider med Møbelringen på Magneten. Møbler, bilder og lamper fra Møbelringen blir nøye utvalgt når hun skal style boligobjekt til fotografering og visning.

Line Jensvik har vært butikkleder for Kid Interiør på Magneten i 12 år. Med sin lange erfaring og stødige komptanse vil hun mer enn gjerne bistå kunder med gode tips og råd.

– Vi påvirkes av trendene og det vi finner i interiørbutikkene, men det handler om å skape et hjem man selv skal trives med og slappe av i. Din personlighet er det viktigste elementet i stylingen, sier Løding.

KJÆRLIGHET FOR INTERIØR: Jannicke Løding fra Verdal er interiørdesigner og jobber bl.a. med styling av boliger. Selv finner hun mye inspirasjon av andre som også elsker interiør, Pinterest og Instagram.  Foto: Guro Nygård

Hverdagsluksus

Tidligere var det «in» å fylle boligene med dyrt design, men resultatet ble stivt og upersonlig. Nå er trenden mer i tråd med hvermannsens lommebok. Trendsetterne handler selv på såkalte billigbutikker og skaper innbydende og luksuriøse rom.

Ifølge ekspertene er ikke luksus lenger forbeholdt hotell og ferier. Vi vil ta med luksusfølelsen hjem. Vi ønsker å omgi oss med interiør i gull og stoffer som gir et eksklusivt uttrykk og en følelse av ekstravaganse.

Jensvik forteller at kundene handler store «hotellputer» og sengetøy i lin og egyptisk bomull for å få hotellfølelsen i sine egne hjem.

– Det er også veldig populært med tunge stoffer, spesielt velur. Vi selger velurputer og velurgardiner, samt krakker, benker og puffer med velurtrekk. Disse stoffene gir rommet et stilfullt uttrykk, men også en følelse av komfort, forteller butikklederen.

GLAMORØST HOS KID: Studio Glam byr på 60-talls inspirert eleganse, dyreprint, gulldetaljer og velur. La deg inspirere av stilen i høst! Ser du etter en leken men glamorøs stil som gir en følelse av jet-set og art deco? Da er Studio Glam stilen for deg. Stikkord for denne stilen er: Jet-set, bar-disco, velur, optimisme og eskapisme. 

Mørkt, lunt og koselig

Samtidig som vi ønsker hverdagsluksus, innreder vi lune hjem som gir oss ro og harmoni. Jannicke Løding veileder ofte privatkunder som vil skape et godt hjem.

– Hjemmet skal være et fristed fra livets stress og mas. Det skal være lunt og koselig. Derfor går mange for mørke farger. Nå er det spesielt juvelfarger vi finner i butikkene, som mørk lilla, smaragdgrønn og purpurrød, forteller Løding.

I tråd med å skape harmoniske hjem, anbefaler hun ofte interiør med runde former til kundene sine. Runde speil, for eksempel, har vært en stor hit over lengre tid nå, og virker ikke som går av moten med det første.

– Vi rekker nesten ikke å pakke ut speilene før de fyker ut av butikken. Nå har vi akkurat fått dem inn igjen på Kid, forteller Jensvik med lettelse i stemmen.

FØLGER MED TRENDENE: Line Jensvik har lang erfaring med interiør og innredning. Butikklederen deler gjerne sin kompetanse med kundene som handler på Kid Interiør Magneten.  Foto: Guro Nygård

 

Lys og blomster

Når høstmørket faller på, skaper levende lys hyggelig og god stemning. Kid selger spesielt mye av duftlys i lekre glass og krukker.

– Duftlys er virkelig i skuddet nå – du finner nesten ikke ett eneste interiørbilde på Instagram uten duftlys. Det er nok fordi duftlysene har hatt en enorm transformasjon. Nå ser de virkelig fine ut, og blir en naturlig ting å style boligen med, forteller Løding.

Grønne planter er fortsatt populært og kan på enkelt vis forvandle et ellers kjedelig rom til en grønn oase.

- Jeg bruker stadig grønne planter når jeg styler boliger, sier Løding.

Også plastblomster har hatt stor utvikling og ser nå nesten naturtro ut. Kunstige blomster er i full fart på vei inn i de norske hjem igjen, sier Løding.

Enkelt og billig å fornye stua

Det som kjennetegner interiørtrenden nå, er at man ikke kan feile. Kombinasjoner av nytt og gammelt, ulike farger og teksturer – alt er lov, så lenge resultatet står i stil med personligheten din. Løding ber kundene sine kjenne ordentlig etter hva de liker og ha tro på egne preferanser.

For interiøreksperten er det mye morsommere å style på budsjett.

– Det skal ikke så mye til for å gi stua et helt nytt uttrykk. Bytt ut putetrekkene, mal et møbel i ny farge, kjøp ei ny lampe eller noen nye lysestaker. Det trenger ikke å koste skjorta å freshe opp stua, sier Løding.

Løding handler selv mye på Kid og skryter av utvalget. Også interiøret hos Møbelringen faller i smak hos interiørdesigneren. Hun innrømmer at hun liker produktene så godt at de ofte ender opp i hennes eget hjem.

FARGER HOS JERNIA PÅ MAGNETEN: Denne dempede plommefargen har gylne og røde undertoner, som skaper varme i fargen. 20142 Daydream vil oppleves som jordnær, lun og behagelig. Fargen fyller gjerne hele rommet, men kan også kombineres med lyse toner. Sammenlignet med andre lillafarger, er denne langt mer gyllen og nesten brunlig – og absolutt ingen ordinær lillafarge! 

 

Interiørekspertenes beste interiørtips

  1. Velg en stil som passer DIN personlighet. Kjøp ting du liker, ikke fordi du ser dem på Instagram.
  2. Tør å vær mer vågal i fargevalgene. Velg en sofa brunt skinn eller i grønn velur, for eksempel. Velg farger som du ofte trekkes mot, så blir du ikke fort lei.
  3. Fresh opp hjemmet med små endringer – bytt ut putetrekkene, kjøp nye lysestaker eller et nytt pledd. Pynt med duftlys, strå og grønne planter.
  4. Mal vegger, lister og tak i samme farge. Fortsett ton-i-ton med hyller og kommode om du har tid og lyst.
  5. Stol på din egen smak – og ha det gøy!

DEILIGE HØSTFARGER HOS KREMMERHUSET: Forny enkelt interiøret med myke pledd og puter. Kombiner ulike tekstiler, farger og mønster for et spennende uttrykk. Med de deilige høstfargene skaper du raskt en varm og lun atmosfære. Tips: Ta naturen med inn og myk opp interiøret med trendy strå i en fin vase. 

FLORINE HAR BREDT UTVALG: Grønne planter er absolutt hot sammen med høstens fargetrender, og bidrar til å skape god atmosfære i hjemmet. 

HØSTSTEMTE FARGER HOS FEEL: Feel har et stort utvalg interiørprodukter og har det du trenger for å skape et trendy hjem i høststemte farger. 

KITCHN MED LEKRE KVALITETSPRODUKTER: Smeg er kjent for å levere kvalitetsprodukter i 50-talls retrodesign, lekre produkter der estetikk og funksjonalitet er i høysetet! På bildet ser du brødrister og vannkoker fra Smeg som virkelig «fresher» opp på kjøkkenbenken. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.