Reko-ringen Innherred
Gå til

Aldeles nydelig mat!

Hvem skulle tro at det beste av det beste lages og leveres lokalt? Olga Helen Pettersen Sagvold er en av mange frelste REKO-ringen-kunder.

- Jeg hadde fulgt med på REKO-ringen i Trondheim, så gjett om jeg ble glad da REKO-ringen Innherred ble startet i fjor sommer, sier Olga mens hun viser vei inn i den trivelige stua si i Verdal.


Spredde nyheten til venner og bekjente

Olga tar frem vinglass hun fyller med rabarbradrikke fra Hellberg gård. Den er både søt og sur - stappfull av deilig smak.

- Det er det som er greia med produktene i REKO-ringen. En har alltid lyst på mer, for de smaker så utrolig godt! Jeg fikk med meg den første utleveringen på Verdal, og etter det har jeg bestilt hver gang, ler hun.


Allerede etter første utlevering var Olga så fornøyd at hun inviterte venner og bekjente inn i REKO-ringen Innherreds Facebookgruppe. Her får de med seg hva de lokale matprodusentene har å tilby.

Som på en Facebookside kommenterer kunden under enkeltinnleggene. Olga nevner hvilke produkter hun vil kjøpe og om hun ønsker dem utlevert i Verdal, Levanger eller Steinkjer. I disse koronatider skjer betaling trygt og greit på forhånd, før utlevering.

Innherredsbyggen har skjønt poenget, for siden  juni 2019, har REKO-ringen Innherred eksplodert. De nærmer seg nå 10.000 medlemmer med stormskritt.

Kortreiste pannekaker

På et fat legger Olga røkt og tørket kalvekjøtt fra Dillmoen gård. Akkurat som med rabarbradrikken, byr det på mye og fersk smak.

- Tilbudene er utrolig varierte. Du kan velge mellom dusinvis av produsenter, og ikke alle er der hver gang. Den 17. juni skal for eksempel Gjerts Gourmet levere for første gang, sier Olga.

Hun er spesielt takknemlig for det gode økologiske utvalget fra blant annet Mellom-Eggen gård. Nå er det i tillegg grønnsaksesong, hvor for eksempel Skrattåsen og Ner-Salberg har deilige bidrag til det trønderske matbordet.

Utover sommeren og høsten er ferske grønnsaker også klare til salg i REKO-ringen, fra blant annet Skrattåsen gård.  Foto: Skrattåsen gård

Olga Helen Pettersen Sagvold er hekta på Hellberg gårds smakfulle rabarbradrikk, som hun syns fortjener å bli nytt fra vinglass. Tilbehør: nydelig tørket og røkt kalvekjøtt fra Dillmoen gård.  Foto: Siv Lyngstad

I dag gjør Olga og sønnen Daniel (5) seg klare til å lage pannekaker. Da havner urmel fra Gullimunn på disken ved siden av egg fra Ner-Trana gård og melk fra Vuku gårdsmeieri. Til og med konsistensen på råvarene ser sunnere ut enn i dagligvareforretningene.

- Urmelet er bra for magen, men så er det også det med kulturarven. Urmel er blitt brukt her i uminnelige tider, sier Olga.

- Se! Egget er blått! roper Daniel frydefullt og klekker et brunt egg med en spennende sjattering i skallet. Her dreier det seg ikke om kjedelige A4-produkter, nei.

Vi har rundt 20 aktive produsenter med veldig, veldig godt utvalg. Og fordi det er utlevering hver andre uke, trenger ikke kundene å handle så mye om gangen heller, sier Kathrine Sandvold Lundgren som er administrator for REKO-ringen Innherred. 

 

6 tips for å kjøpe kortreist kvalitetsmat direkte fra «naboen»:

 • Bli medlem av Facebookgruppa: KLIKK HER: «Reko-ringen Innherred.»
 • Les tilbudene fra de forskjellige matprodusentene.
 • Kommenter med varenavn under de du vil handle fra.
 • Nevn om du vil hente på Levanger, Steinkjer eller Verdal.
 • Forhåndsbetal så produsenten kan ta varene med til utleveringsstedet.
 • Hent på avtalt sted til riktig tid på utleveringsdagen.

Olgas favoritter

Hun handler ofte, men ikke nødvendigvis mye hver gang. Med utlevering hver 14. dag, kan man koste på seg å overraske både seg selv og sine nærmeste med noen godsaker, mener Olga.

- Kalvekjøtt er for dyrt i butikken. Hadde det ikke vært for REKO-ringen, hadde jeg aldri kjøpt det - og det er så godt! Kraftbein til suppe var vanskelig å få tak i før, men nå har jeg det alltid liggende, forteller hun.

Olga har enda ikke blitt skuffet og innrømmer at hun har lyst på alt: Kaninkjøtt fra Høgaunet gård, og gris fra Bygdadyret.

Mangfold er et av REKO-ringens kjennetegn. Da er det ikke overraskende at man til og med får kjøpt ferskt kaninkjøtt fra Høgaunet gård her.  Foto: Høgaunet gård

- Denne gangen selges det til og med sjøkreps, ser jeg. Og så har jeg så lyst på honning solgt i bikaker.

- Hva er det mest eksotiske du har kjøpt gjennom REKO-ringen?

- Mozzarella-ost. Den er så fersk. Og tenk at den lages her i Verdal, liksom?

Olga går også god for REKO-ringens hjemmelagede pølser: - De er laget av ordentlig kjøtt og har annet krydder enn i butikken. Aldeles nydelig mat.

Med Hellberg gårds saft, gelé og konfekt dandert i en gavepose, er sommerens velsmakende vertinnegaver i boks.  Foto: Hellberg gård

Huskelapp for REKO-utlevering:

 • Foregår annenhver uke, på onsdag i oddetallsukene.
 • Neste utleveringer er 17. juni og 1. juli.
 • Tid og sted er alltid å finne på Facebookgruppens forsidebilde.

På tilbudsiden

17. juni skal Reko-ringen ha utlevering igjen, og Olga har allerede bestilt de varene hun har lyst på. Blant annet en grillkasse og ferske bakevarer fra Arntzen bakeri.

- Ja, det  er ikke vanskelig å støtte lokalmaten når det gjøres så enkelt. Vi har stor glede av REKO-ringen. Dette er noe helt annet enn å kjøpe i butikk.

- Hva er de største forskjellene?

- Du gleder deg til utleveringsdagen og planlegger hva du skal bruke råvarene til. I tillegg er produsentene veldig på tilbudsiden. Lurer du på et spesielt produkt, sender du dem bare en melding, og så hjelper de deg, smiler Olga før hun går tilbake til sine kortreiste pannekaker.

Den tradisjonsrike familiebedriften Arntzen bakeri bringer liflige bakervarer til REKO-ringen. F.v. Kjetil Arntzen og Asle Brudvik Arntzen.  Foto: Arntzen bakeri

Om REKO-ringen

 • REKO-ringen ble startet i Finland i 2013 som en motkultur mot at så mange småbedrifter gikk dukken.
 • Matprodusentene handler direkte med kundene uten fordyrende mellomledd.
 • Konseptet tok av i Finland og er i dag verdensomspennende.
 • Den første REKO-ringen i Norge ble startet i 2017.
 • Trondheim har verdens største lokalavdeling med 35.000 gruppemedlemmer.
 • I dag fins det ca 90 lokalavdelinger som REKO-ringen Innherred i Norge.
 • Etter oppstarten for et år siden, har REKO-ringen Innherred eksplodert, med nærmere 9.000 medlemmer.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av innherreds redaksjon, men av innherreds markedsavdeling.

innherred er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på innherred.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.