Ålesundingen som dro til Nederland og havna i Verdal

Steinar Emblem Flesjå fra Ålesund skulle bare studere fysioterapi i Nederland – det resulterte i at ålesundingen ble verdaling. Snart starter byggingen av familiens nye hus på Nestvoldjordet.

Ida Kristine Vollan Wisth, Steinar Emblem Flesjå og to-åringen Emil gleder seg til å flytte inn i ny bolig. Fra stillaset ser de utsikten de kommer til å få fra takterrassen sin.
Annonsørinnhold produsert av Innherreds markedsavdeling

- Vi sa opp fast jobb i Ålesund, pakka alt vi hadde og flytta oppover nå i sommer, forklarer Steinar Emblem Flesjå på kav ålesundsk.

Fant kjærligheten i Nederland

Nå skal han gjøre trønder av seg.

- Ja, det må nå bare prøves da, ler han på spørsmål om hva han tenker om den saken.

Men hvordan kan det egentlig ha seg at en ålesunding frivillig går med på å bli verdaling? Svaret er sjølsagt verdalsjenta Ida Kristine Vollan Wisth. Steinar traff Ida i Nederland for nesten ti år siden. Begge studerte fysioterapi i byen Enschede helt på grensa til Tyskland.

- Vi gikk i samme klasse, og vi var begge ferdig utdanna i 2014, forteller Ida.

Etter studiene flytta paret sammen i Ålesund, og noen år senere ble de to fysioterapeutene til en familie på tre. I 2017 kom nemlig lille Emil til verden. En energisk og blid to-åring, som vet å holde foreldrene i aktivitet.

Ønsker å bo sentralt

- Hei sveis, kommer det fra vogna.

- Hei sveis er noe han har lært i barnehagen, ler pappa Steinar.

Emil er som to-åringer flest; han liker ikke å sitte i vogna for lenge av gangen. Det tar ikke lang tid etter at mamma løsner selene, før han har klatra opp og ut på oppdagelsesferd i det nye nabolaget.

Gøy å klatre: Emil syns det er spennende med klatrestativ, og holder samtidig pappa Steinar i aktivitet. Når familiens hus står ferdig, er lekestativet rett rundt hjørnet.

For den aktive småbarnsfamilien er Nestvoldjordet en perfekt beliggenhet når de nå skal bygge for en fremtid i Verdal.

- Jeg har jo vokst opp i sentrum av Verdal, og jeg liker meg veldig godt her. Her på Nestvoldjordet er det rolig og landlig, samtidig nært det meste og dermed slipper vi så mye kjøring. Vi er jo vant til å bo sentralt, så da vil vi gjerne fortsette med det, sier Ida.

På lykke og fremme

Familien bestemte seg rett før sommeren for å flytte til Idas barndomsby. Så da solgte de leiligheten, pakket sakene og tok med flyttelasset opp til Trøndelag.

- Ja, det var jo litt på lykke og fromme. I alle fall for min del, sier Steinar.

- Ida hadde fått fast jobb som fysioterapeut på Friskgården i Steinkjer, og vi satsa på at det skulle ordne seg for meg og. Det tok heldigvis ikke så lang tid før jeg og fant meg en jobb.

Ligger like ved: Knøttene barnehage ligger rett på andre siden av gjerdet. Her tilbringer Emil dagene mens mamma og pappa er på jobb.

Nå jobber Steinar som fysioterapeut på Inderøy. I overkant av et kvarter med pendling med bil, og det syns han er helt greit. Han har ennå ikke angra på at han gikk med på å gjøre verdaling av seg.

- Folk tenker kanskje på Verdal som et lite sted man bare kjører forbi, men det er faktisk veldig sentralt å bo her. Med tanke på nærhet til for eksempel flyplassen og Trondheim, så det er jo ikke noe problem.

Ida nikker samtykkende og fornøyd til det samboeren sier, og legger til at de har det meste de trenger i umiddelbar nærhet.

- Det er jo en litt annen geografi og typografi her enn Sunnmøre med stupbratte fjell og fjorden rett utafor stuedøra, men vi har det vi trenger her, ja, fortsetter Steinar.

En unik mulighet

Eneboligen paret har valgt har takterrasse. Utbygger Stiklestad Eiendom har fått satt opp et stillas, som viser hvilken høyde og utsikt takterrassene på eneboligene får. Familien klatrer opp trappene, og fra toppen ser de fjorden, korngule åkere og en gårdsvei som krongler seg ned mot sjøen. I den andre retningen ser de nedover mot sentrum.

- Her kommer de til å bygge en sti og der er det en undergang, så vi kommer oss over på den andre siden av jernbanen og ned til elvepromenaden, forklarer Ida.

Sentralt: Verdalsøra barneskole flytta inn i helt nye lokaler i 2012, og er en topp moderne skole kun fem minutters gange fra Nestvoldjordet.

Rett på andre siden ligger Knøttene barnehage, der Emil er om dagene mens mamma og pappa er på jobb. Kun et gjerde skiller, og det blir knappe to minutter å gå når stien mellom husene er på plass. Verdalsøra barne- og ungdomsskole ligger heller ikke så langt unna. Der har de både flerbrukshall og svømmebasseng.

- Det er ikke så mange ukene siden vi bestemte oss for å kjøpe nyhus her. Vi har jo tenkt på det lenge - å bygge nytt - og så dukka denne tomta opp som en mulighet. Da var det ikke mer å tenke på, forteller Ida.

Et hjem til alle

Nestvoldjordet ligger mellom Melan og Ydsedalen i Verdal, og er et solrikt område ned mot fjorden kun én kilometer fra sentrum. Det er i første omgang planlagt 18 leiligheter i borettslag og 36 eneboliger på 120, 130 og 150 kvadratmeter.

- Alle eneboligene vil få takterrasse med god utsikt og fantastiske solforhold og alle får carport og utvendig sportsbod, forteller eiendomsmegler og prosjektansvarlig i Aktiv Innherred AS, Ole Andreas Westerfjell.

Byggingen av leilighetene har starta, og byggestart for eneboligene som allerede er solgt starter også ganske snart. Det er Stiklestad Eiendom som er utbygger.

- Beliggenheten er helt unik. Det har nesten ikke vært tomter å oppdrive så nært sentrum, og samtidig er omgivelsene landlige med fine turområder. Det tar bare noen minutter å gå ned til elvepromenaden, opplyser Westerfjell.

Unik beliggenhet: Her kommer det opp 18 leiligheter og 36 eneboliger i løpet av neste år. Unik beliggenhet med tanke på nærhet til sentrum og med utsikt mot sjøen.

Alle leilighetene får vestvendt terrasse og størrelsen er på 70 – 90 kvadratmeter, og med to til tre soverom. De største eneboligene har mulighet for utleiedel, og alle eneboligene kommer med enten garasje eller carport, to stuer og tre til fire soverom.

- Jeg tør påstå vi har boliger for alle. Om de er godt etablerte, førstegangskjøpere, småbarnsfamilier, pensjonister – alle vil finne et hjem som passer sine behov her på Nestvoldjordet, mener Westerfjell.

Leilighetene står ferdige til jul neste år, og eneboligene bygges fortløpende etter hvert som de blir solgt. Det tar omlag ett år fra byggeprosessen starter til boligen er klar til innflytting.

Fra 70 til 150 kvadratmeter

Fortsatt føles Verdal som en ny tilværelse for Ida Vollan Wisth og Steinar Emblem Flesjå. Selv om Ida har vokst opp i Verdal, er det jo en stund siden hun har bodd her.

- Det føles jo ennå litt rart, men også veldig godt å flytte hjem. Tanken på å slå seg til ro her kjennes bedre og bedre for hver dag. Det er trygt og godt og trivelig i Verdal, og jeg treffer kjentfolk hele tida. Det synes jeg jo er artig, ler Ida.

Mange aktivitetstilbud: Verdalsøra ungdomsskole ligger like ved barneskolen og er også en moderne og oppdatert skole. Her finnes også svømmebasseng og flerbrukshall.

Huset til familien Wisth og Flesjå blir 150 kvadratmeter når det står ferdig. Leiligheten de flytta fra i Ålesund var rundt 70, så de får over dobbelt så stor plass å boltre seg på.

- Vi skal ha utleiedel, da. I alle fall til å begynne med. Det blir godt med en ekstrainntekt for oss som er i etableringsfasen, mener Ida.

Huset skal være klart til innflytting våren 2021 etter ønske fra familien, men det er mulig med innflytting tidligere for kjøpere som måtte ønske det, opplyser Aktiv Innherred AS.

Vil du vite mer?

Kontakt Ole Andreas Westerfjell - Mob: 913 25 851 - ow@aktiv.no

Les mer om leilighetsprosjektet på finn.no