Etter en tung koronaperiode med delvis stengte dører ser forsommeren endelig lys ut. Smilende kokker og servitører tar imot gjestene med deilige måltider basert på ferske, kortreiste varer.
Servering med sol og utsikt
Jordbærpikenes ledere Berit Langseth og Merete Skjesol gleder seg over at de igjen kan servere sine gjester vafler, suksessterter og gode, mettende varmretter.
- Vi lager all mat fra grunnen av, fra brød til kaker og middager, smiler Berit mens hun med store bokstaver skriver «VELKOMMEN» på restauranttavlen.
Langseth og Skjesol fryder seg over at solen og vårfølelsen igjen har gjort sitt inntog.
- For oss er det spesielt hyggelig å kunne ta i bruk balkongen igjen. Utebordene har stått klare lenge, men det var først etter 17. mai at været ble bra nok til at folk kunne kose seg her ute, smiler Berit mens hun tar inn den friske luften og utsikten over Eidsbotn.
Ny vri på populær buffet
I kjøpesenterets førsteetasje venter den lune atmosfæren til Sabrura. Da restauranten introduserte sushibuffeten på Magneten i juni i fjor, ble den en umiddelbar suksess.
Selv om det populære buffettilbudet må ta en pause for tiden, er de brennferske alternativene oppsiktsvekkende delikate.
- Det er viktig for Sabrura å gi gjestene den gode buffetfølelsen de er vant til her hos oss. Vi har derfor satt sammen flere komboer som gjenskaper den følelsen, forteller John Philip Friberg.
Av de nye komborettene forklarer han at «Stor kosekombo» og «Liten kosekombo» har slått spesielt godt an hos kundene.
- Det er veldig hyggelig å få kommentarer fra fornøyde kunder som for eksempel, “Oi, herre vart vi god og mætt av, ja”, smiler Friberg.
Trivelig med nye kunder
Anne Meyer, franchisetaker ved Big Bite, har nok å henge fingrene i.
- Fordi vi har butikken bak disk, var vi aldri koronastengt. Dette har ført til mange nye kunder, og det er veldig trivelig, nikker hun.
Hos Big Bite bugner det av påleggskjøtt, ferskt grønt og fristende dressinger.
- Poenget for oss er at alle skal få den påleggskombinasjonen de har lyst på, og at alt vi serverer er ferskt og kortreist, forteller Meyer.
- Jeg må også slå et slag for brødet vi får fra et bakeri i Namsos. Det er så godt, og ferskt. Det finnes ikke maken, sier hun.”
Populær drive-thru
Burger Kings drive-thru har vært redningen for mange den siste tiden.
- Selv om vi stengte selve restauranten i noen uker, var vi godt tilrettelagt for fortsatt servering via drive-thruen. Den har vært ekstremt travel, forteller daglig leder Katrine Indal.
Nå kan gjestene komme som normalt. De fleste bruker Burger Kings telefonapp ved bestilling istedenfor den vanlige betalingsautomaten i lokalet.
- Telefonappen kom tidlig i mai, og med den kan kundene bestille det de vil og betale på forhånd. De kan til og med velge tidspunkt når de vil hente maten, noe som fungerer veldig bra, sier Indal.
Nå er Sabrura, Burger King, Jordbærpikene og Big Bite klare for sommerinnrykket, både av lokale og og langveisfarende på ferie i eget land.
Ledernes favoritter:
Sabrura: Lindesnes maki. Den finner du blant annet i “Liten kosekombo”.
John Philip Friberg
Burger King:Trøffelburgeren. Den heter “Truffle King.
Katrine Indal
Jordbærpikene: Kyllingsalaten. Åh, den er bare helt nydelig – lun, og med god salat ved siden av.
Berit Langseth
BigBite: Pulled pork med ost og bacon, coleslaw, hvitløkssaus og barbecue-saus – og friske grønnsaker.
Anne Meyer
BESTILL MAT:
Big Bite:
Meny og bestilling på nett: www.bigbite.no/bestill-mat
Telefonbestilling: 488 92 908
Jordbærpikene:
Meny og bestilling på nett: www.jordbarpikene.no
Telefonbestilling: 454 75 108
Burger King:
Meny og bestilling på nett: www.whopperlab.no/
Telefonbestilling: 74 01 66 01
Bestilling også via app.
Sabrura:
Meny og bestilling på nett: www.sabrurasushi.no/
Telefonbestilling: 455 03 852