Valgte JKE til hyttedrømmen i Åre

Foto: Vegard Knudsen

Bli med inn i tømmerhytta til Hege og Merete i Sadeln i Åre. Den gjennomførte stilen gir de Heidi fra JKE æren for.

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da familiene Flatås og Skrove fra Levanger og Verdal skulle bygge hytte i Sadeln i Åre. Så snart drømmetomta var i boks, startet de planleggingen av tømmerhytta. Ned til minste detalj.

– Vi har begge eid hytte og leilighet i Åre før, men delte på drømmen om å bygge ei ny tømmerhytte som vi kunne forme helt selv. Og vi var veldig enig om hvordan vi ville ha det, i hver vår vertikaldelte hyttedel. Praktiske løsninger og et moderne uttrykk var viktig for oss, og der måtte vi ha eksperthjelp. Så snart tomta var kjøpt, søkte vi råd hos Heidi i JKE, forteller Merete Skrove.

Kjøkkenfronter i Nordic inline sort fenix og benkeplate i sort fenix. Koketopp med ventilator fra Neff. Lamper fra Northern lightning og krane fra Tapwell

Tegnet løsninger sammen

Grovarbeidet lot de mannfolka ta seg av; Geir Flatås og Tor Skrove. En ingeniør i Equinor og en takstmann i Promidt bør ha svært gode forutsetninger for å bygge ei tømmerhytte. Mens mannfolka ordnet med «tømmerkassa og infrastrukturen», fikk damene ansvar for å fylle den todelte hytte med inventar og interiør.

– Vi ville at hytta skulle ha et lunt og stilfullt uttrykk innvendig, i kontrast med det grove tømmeret. Heidi var med oss hele veien. Vi så på tegningene sammen, tegnet inn størrelse og plassering på vinduer og dører, og valgte ut farger og stoff på møbler og interiør. For oss var det viktig å ha kun én butikk og én rådgiver å forholde oss til, sier Hege K. Flatås.

God stemning rundt kjøkkenbordet i hytta i Åre. Fra v. Hege, Geir, Tor og Merete. Hytta bærer preg av en gjennomført stil og moderne uttrykk.

Start i god tid

JKE har butikk på Trekanten i Levanger. Her har de mange av sine løsninger og møbler utstilt i eget lokale. I tillegg har de fagpersoner, blant andre interiørdesigner Heidi Klevmo, som mer enn gjerne gir tips og inspirasjon til kreative løsninger for sine kunder.

– De fleste som kommer til oss trenger hjelp til sitt nye kjøkken, bad eller garderobe. Vi setter gjerne av tid i kalenderen for å se på tegninger og diskutere løsninger, slik vi gjorde med Merete og Hege om deres hytte i Åre. Her var jeg heldig og fikk være med i hele prosessen. Vi tegnet og innredet sammen, og startet i god tid. Da øker sjansen for at resultatet blir som de ønsker, sier Klevmo.

Komplett JKE-leveranse

I den unike hytta i Sadeln har JKE levert så og si alt inventar; Komplett kjøkken, hvitevarer, innredning og armatur til bad og vaskerom, møbler, sofa, spisebord, spisesofa, garderobe, lamper og vedovn (levert av Varmefag).

– Vi og Heidi snakket samme språk og det ble ingen misforståelser underveis. Vi kunne også diskutere oss fram til løsninger i og med at hun var med i hele prosessen. Gjennom samarbeidet med JKE følte vi oss trygg på at vi fikk presentert det nyeste av løsninger og fikk vite hva som finnes på markedet, skryter Merete.

karusell_2_3_1.jpg

Lekre baderomsinnredninger og moderne lamper som står i stil til resten av hjemmet.

Spisebordsofa er favoritten

– Og et annet viktig poeng er at vi ønsker å handle lokalt. Man skal ikke kimse av å treffe de som selger en vare «face-to-face». Det er kjapt og enkelt å handle på nett, men man risikerer å bli skuffet når man ikke vet hva man får. I JKE-butikken har de mye utstilt og man får dermed sett og tatt på stoffet og materialene. Det var i alle fall viktig for oss, påpeker Hege.

– Og ikke minst fikk vi prøvesitte spisestuesofaen. Den har blitt favorittmøbelet i hytta vår. Her spiser vi, leser bøker og sover middagshvil, ler Merete.

Dette er favorittplassen. Her både spiser vi, leser bøker og sover middagshvil, sier Hege. Kjøkkenfronter i Nordic inline sort finer og benkeplate i silestone. Spisebord og sofa er fra Ygg og Lyng, og vegglampene er fra Northern Lightning. I tillegg en lekker taklampe fra Tom Dixon.

Tilbyr totalpakke

JKE-butikken i Levanger drives av Heidi og Per Arne. Med seg på laget har de tre ansatte, Bjørnar, Anders og Roger. Og man trenger ikke å bygge ei helt ny hytte i Åre for å benytte seg av varer og tjenester i interiørbutikken.

– Vi har et bredt utvalg, både i sortiment og prisklasser. Blant annet det velkjente Multiform-kjøkkenet. Vi mener selv at vi kan møte alle forventninger. Og vi kan tilby en totalpakke med design, tegning, veiledning, inspirasjon, vareprøver og oppfølging underveis. Ordner du en avtale med oss, setter vi av tid og lover å gi kunden den fulle og hele oppmerksomheten om sitt prosjekt, sier Klevmo.

De fleste som kommer til oss trenger hjelp til sitt nye kjøkken, bad eller garderobe. Vi setter gjerne av tid i kalenderen forå se på tegninger og diskutere løsninger.

JKE Levanger

– Sort er det nye hvite

Oppmerksomhet fikk i alle fall de to familiene i Sadeln. Og ut fra bildene tatt inne i de to identiske hyttedelene, har de all grunn til å være fornøyd med resultatet.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan hytta ble til slutt. Vi gikk for en stram og gjennomført stil, samtidig som vi myker opp interiøret med tradisjonelle materialer som ull, stein og tre. Kjøkkenet er svart og det svarte er gjennomgående i hele hytta. Det står i en fin kontrast til tømmeret, sier Merete.

– Trenden nå er jo natur, natur, natur. Det er mørke og jordnære farger som gjelder. Sort er den nye hvite, slår Heidi fast.

Sofa og bord er fra Ygg og Lyng. Hylle fra Gubi. Og stålampen er fra Louis Poulsen.

Brukshytte for framtida

Tømmerhytta i Sadeln sto ferdig til vinterferien i 2018. Da var det halvannet år siden de støpte grunnmuren.

– Det har vært et ressurskrevende prosjekt på mange måter. Vi har valgt å være tett på prosjektet og har brukt alt av ferie de siste par årene på planlegging og bygging. Til gjengjeld er det ikke noe vi ønsker å endre på. Og samarbeidet oss imellom har gått knirkefritt, smiler de to.

Hver hyttedel går over to plan og er 140 kvm. stor. Hver del har fire soverom og to bad.

– Vi har begge tre barn hver og nå har vi plass til alle. Det skal være ei brukshytte for framtida, også når barna som vokser til og får egen familie. Og vi har valgt materialer ut fra stor aktivitet. Man kan gå inn på do med slalåmsko fra begge sider av hytta.

Bjørnar Holberg
bjornar@jke-levanger.no
Tlf. 982 86 476

Heidi Klevmo
heidi@jke-levanger.no
Tlf. 982 86 477

Anders Tobiassen
anders@jke-levanger.no
Tlf. 975 12 900

Daglig leder:
Per Arne Skrove
perarne@jke-levanger.no
Tlf. 982 86 475

Roger Edwardsen
roger@jke-levanger.no
Tlf. 908 46 000

Roger_1.jpg

Om DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av JKE Levanger. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Design og layout: Adresseavisen Studio