ANNONSØRINNHOLD

Material property, Font

– Den fineste jobben jeg har hatt

Roger Nicolaysen har jobbet som elsikkerhetsingeniør i over fire år. Med mye frihet under ansvar, fleksibilitet, gode kolleger og muligheten for faglig utvikling kan man trygt si at han trives i rollen.

Med stadig mer elektrisk utstyr rundt oss i hus og hytter, er elsikkerhet viktigere enn noen gang.

Selskapet Elsikkerhet Norge jobber med dette hver eneste dag.

– Vi utforører kontroll av elektriske anlegg i boliger, landbruk og næringsbygg, forklarer daglig leder Eivind Belsvik i Elsikkerhet Norge.

Elsikkerhet Norge ble etablert i 2004, og er et sakkyndig selskap som utfører tilsynstjenester for Det Lokale Eltilsyn, som er ansvarlige for nettselskapenes lovpålagte kontroll av elektriske anlegg.

Faktisk gjør de rundt 30.000 slike tilsyn i norske hjem, hytter og virksomheter hvert eneste år.

Eivind Belsvik, daglig leder i Elsikkerhet Norge, forteller at selskapet stadig er på jakt etter flinke folk.

Forehead, Glasses, Sleeve, Smile

– I tillegg jobber vi med informasjon om elsikkerhet. Både under selve kontrollene vi utfører, men også på andre arenaer – som for eksempel i skoleundervisning, på åpen brannstasjon, røykvarslerdagen og andre informasjonskampanjer.

– Det er en jobb med mening, hvor man hver eneste dag er med på å avdekke feil som kan føre til skader og brann – og i verste fall personskader, legger Belsvik til.

Samfunnet rundt oss blir stadig mer elektrifisert, og med det blir elsikkerhet også viktigere.

Derfor er Elsikkerhet Norge på jakt etter flere flinke elsikkerhetsingeniører.

– Oppdragsmengden vår øker hele tiden. I tillegg forbereder vi oss på at flere skal gå av med pensjon i løpet av de kommende årene. Vi trenger rett og slett flere flinke folk i årene fremover, sier Eivind.

Husk lyd!

– Ledende på kompetanse

Utrolig spennende tid

En av de som jobber som elsikkerhetsingeniør i dag er Roger Nicolaysen fra Trondheim. Han har jobbet i selskapet i over fire år.

– Det har vært en utrolig spennende tid, egentlig. Her jobber vi jo etter forskrifter, noe som krever at vi må være faglig oppdatert til enhver tid, sier Roger.

Før han startet hos Elsikkerhet Norge, hadde han blant annet jobbet som serviceelektriker både på land og på Nordsjøen. Nå føler Roger at han har funnet den rette jobben for ham.

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for faget. Da jeg leste stillingsutlysningen virket det midt i blinken for meg, forteller Roger.

Han forteller videre at Elsikkerhet Norge legger til rette for jevnlig kurs og opplæring til sine ansatte.

– Så lenge det er relevant for jobben, så får du ikke nei, forklarer Roger.

Husk lyd!

Slik er jobbhverdagen:

Styrer sin egen arbeidsdag

For Roger er en variert hverdag viktig, og sammen med mulighetene for faglig utvikling, er det særlig én ting han setter pris på som ansatt hos Elsikkerhet Norge.

– Noen liker kanskje å jobbe fra 07 til 15, men her får du friheten til å styre dagen din helt selv. Er det slik at jeg vil ha fri en dag, eller ta meg en friuke, så er det lett å tilpasse. Her legger jeg opp planene og jobben selv, sier Roger.

– Selvstendigheten er det beste med jobben. Jeg har selvfølgelig kontakt med min nærmeste leder også. Da tar vi gjerne en prat om hvordan ting står til, om fremdrift og faglige spørsmål, legger han til.

Roger er mye ute på farten i Trøndelag, og møter mange forskjellige typer mennesker i løpet av en arbeidsdag. Han mener derfor det er viktig å være flink med folk i en slik jobb.

– Det er noe av det jeg liker best med jobben – å møte folk! De aller fleste er glade for å få besøk av oss, men noen kan ha piggene ute, og da er det viktig å skape en god dialog. Derfor pleier jeg å ringe til folk på forhånd, for å ufarliggjøre situasjonen.

En viktig del av jobben er å formidle informasjon om elsikkerhet til folkene de møter.

– Jeg prøver å informere på en fornuftig måte, og jeg forsøker å ikke å være altfor belærende. Det handler om å få folk til å forstå viktigheten av å for eksempel ikke lade mobilen eller nettbrettet om natta. Gi folk større bevissthet med tanke på bruken av elektriske produkter og installasjoner.

Gode kolleger

Roger er mye på farten, men om han lurer på noe så er det alltid lett å ta kontakt med en god kollega.

Elsikkerhet Norge er et selskap med mye kompetanse og mange trivelige folk. Vi møtes fysisk og på Teams for å diskutere alt fra forskrifter til båt. Alt mellom himmel og jord, privat og faglig. Vi er en fin gjeng, oppsummerer Roger.

Nå skal gjengen bli større. Både Roger og Eivind er enige om at gode HMS-holdninger, det å kunne snakke med folk, og være en god kollega er viktig i rollen som elsikkerhetsingeniør. En jobb som Eivind tror vil bety mye i tiden fremover.

Med økt elektrifisering, smarthus, solceller og elektrisk transport, vil elsikkerhet bli svært viktig i det grønne skiftet

Eivind belsvik

Om dette høres ut som en jobb for deg, så er i hvert fall Roger ikke i tvil;

Det er en god arbeidsgiver, som er opptatt av at vi skal jobbe i et trygt miljø. Her får du muligheten til egenutvikling innenfor relevante emner, spennende arbeidsoppgaver og ikke minst; mye frihet under ansvar. Det er bare å søke, sier han avslutningsvis.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font